scoutkök i skymning

Equmeniascouts nyhetsbrev och tidningen Scout

Vi kommunicerar genom nyhetsbrevet

Ett av de viktigaste sätten vi kommunicerar inom Equmeniascout är genom vårt nationella nyhetsbrev. Här hittar du nyheter och översikt om Equmenias arrangemang och Scouternas. Därför är det viktigt att både du och dina ledarkollegor finns med som mottagare.

Nyhetsbrevet skickas automatiskt till alla som är registrerade som kårchefer i Repet. Om du inte längre är kårchef behöver du ändra dina uppgifter i Repet och din lokala repetansvarige hjälper dig med detta eller så mailar du scout@equmenia.se

Får du inte nyhetsbrevet kan du anmäla det här:

Ja tack! Jag vill ha Equmeniascouts nyhetsbrev! Genom att tacka ja godkänner jag att Equmenia sparar min mailadress. Equmenia använder adressen endast för att skicka ut nyhetsbrevet. Jag kan när som helst ändra mailadress eller avsluta min prenumeration och det gör jag genom att följa länk i nyhetsbrevet. Equmenias personuppgiftspolicy finns här.

Arkiv nyhetsbrev

Tidningen Scout

Tidningen Scout

Detta är alla scouterns medlemstidning. Tidningen Scout ges ut av Scouterna 3-4 gånger/år och kommer direkt hem i brevlådan till alla scouter och ledare som finns i medlemsregistret Repet.

Tidningen kan läsas på nätet och det gör du här:

Vill din kår eller patrull vara med i något nummer så hör av er direkt till redaktionen eller till scout@equmenia.se

Prenumerationsärenden

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna kring prenumeration på tidningen. Har du ytterligare frågor så hör av dig till scout@equmenia.se

Det finns flera orsaker till varför scouter inte får tidningen. För att få tidningen måste föreningen/kåren vara ansluten till Repet. Är ni inte anslutna så får ni inte tidningen. Information om hur ni kommer igång finns här: Repet.

Adresslistorna för tidningen hämtas från Repet. Fullständig adressinformation måste finnas på medlemmarna för att de ska få tidningen. I Repet finns det fortfarande många scouter som inte har uppgett postnummer, ort eller gatuadress. Dessa får ingen tidning. Vill du uppdatera adresser kontaktar du Repetansvarig i din Equmeniaförening.

Av miljöskäl strävar vi efter att varje hushåll endast får en tidning även om ni är fyra som är scouter. Det är vanligtvis den som har sitt namn först i alfabetet som tidningen är adresserad till.

Än så länge har vi ingen funktion i Repet för att registrera om en medlem ska ha scouttidningen eller inte.

Vår intention är av miljöskäl att varje familj/hushåll endast ska få en tidning. Tyvärr lyckas vi inte alltid med detta och det finns flera orsaker: Det kan vara så att adresserna till någon i familjen innehåller stavfel eller att adresserna är lagt in med eller utan mellanrum i postnumret eller att efternamnen är lite olika. När vi sorterar bort dubbletter förstår inte Excel av det faktiskt är samma hushåll/familj då det är skrivet på olika sätt. Då behandlas det som olika mottagare och ni får flera tidningar. Så vad kan ni göra åt det? Det viktigaste är att personnumret finns med på alla i medlemsregistret Repet. Då får vi rätt adressuppgifter och kan enkelt sortera bort flera i samma hushåll. Alla som läggs in i Repet behöver alltså ha personnummer! Vid frågor kontakta Repetansvarig i din Equmeniaförening eller scout@equmenia.se.

En annan orsak är att en del får en tidning hem som är tänkt att vara för den lokala Equmeniaföreningen. Om det på adressen står ex. Equmenia i Byn så är det tänkt att mottagaren tar med tidningen till föreningen.