scoutkök i skymning

Equmeniascouts nyhetsbrev och tidningen Scout

Vi kommunicerar genom nyhetsbrevet

Ett av de viktigaste sätten vi kommunicerar inom Equmeniascout är genom vårt nationella nyhetsbrev. Här hittar du nyheter och översikt om Equmenias arrangemang och Scouternas. Därför är det viktigt att både du och dina ledarkollegor finns med som mottagare.

Nyhetsbrevet skickas automatiskt till alla som är registrerade som kårchefer i Repet. Om du inte längre är kårchef behöver du ändra dina uppgifter i Repet och din lokala repetansvarige hjälper dig med detta eller så mailar du scout@equmenia.se

Får du inte nyhetsbrevet kan du anmäla det här:

Ja tack! Jag vill ha Equmeniascouts nyhetsbrev! Genom att tacka ja godkänner jag att Equmenia sparar min mailadress. Equmenia använder adressen endast för att skicka ut nyhetsbrevet. Jag kan när som helst ändra mailadress eller avsluta min prenumeration och det gör jag genom att följa länk i nyhetsbrevet. Equmenias personuppgiftspolicy finns här.

Arkiv nyhetsbrev

Tidningen Scout

Tidningen Scout

Detta är alla scouterns medlemstidning. Tidningen Scout ges ut av Scouterna 3-4 gånger/år och kommer direkt hem i brevlådan till alla scouter och ledare som finns i medlemsregistret Repet.

Delar av tidningen kan läsas på nätet och det gör du här:

Vill din kår eller patrull vara med i något nummer så hör av er direkt till redaktionen eller till scout@equmenia.se

Prenumerationsärenden

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna kring prenumeration på tidningen. Har du ytterligare frågor så hör av dig till scout@equmenia.se

Det finns flera orsaker till varför scouter inte får tidningen. För att få tidningen måste föreningen/kåren vara ansluten till Repet. Är ni inte anslutna så får ni inte tidningen. Information om hur ni kommer igång finns här: Repet.

Adresslistorna för tidningen hämtas från medlemsregistret Repet. För att vara helt säker på att få tidningen måste medlemmen läggas in med personnummer. Då uppdateras adressen automatiskt. Om inte personnummer finns med är det större risk att något blir fel. T.ex. kan det vara så att fullständig adressinformation inte finns. Om gatuadress, postnummer eller ort inte finns med så får inte personen tidningen.

Vill du uppdatera adresser kontaktar du Repetansvarig i din Equmeniaförening.

Av miljöskäl strävar vi efter att varje hushåll endast får en tidning även om ni är fyra scouter. Det är vanligtvis den som är först i alfabetet som då får tidningen.

Än så länge har vi ingen funktion i Repet för att registrera om en medlem ska ha scouttidningen eller inte.

Av miljöskäl försöker vi skicka endast en tidning/hushåll. Tyvärr lyckas vi inte alltid med detta och det finns flera orsaker:

Den vanligaste orsaken är att personer inte har lagts in med personnummer. Då uppdateras inte adresser automatiskt och det kan bli stavfel. Ett vanligt fall är att någon i familjen har dubbla efternamn och andra inte. När vi sorterar bort dubbletter förstår inte Excel att det faktiskt är samma hushåll/familj då det stavas på olika sätt. Då behandlas ni som olika mottagare och ni får flera tidningar.

Hur undviker ni detta? Genom att din scoutkår registrerar medlemmar i medlemsregistret med personnummer. Vid frågor kontakta Repetansvarig i din Equmeniaförening eller scout@equmenia.se.

Några kan få flera tidningar då ett ex kan vara adresserat till den lokala Equmeniaföreningen. Om det på adressen står ex. Equmenia i Högbo så är det tänkt att mottagaren tar med tidningen till föreningen.

Mejla scout@equmenia.se så hjälper vi dig.

Om du t.ex. slutar i scouterna i april kommer du få tidningen resten av året eftersom du är registrerad som medlem och har betalat medlemsavgift för hela året. Är det mer än ett år sen du slutade och du fortfarande får tidningen har det säkert blivit något fel, mejla scout@equmenia.se och vi hjälper dig eller prata med den scoutkåren du var medlem i.