Ombud röstar på riksstämma

Riksstämma

Riksstämman 2023 är 17-19 november i Stockholm!

Välkomna till Abrahamsbergskyrkan och Bromma folkhögskola. Där kommer vi att mötas för förhandlingar och gudstjänster. Dessutom blir det kvällscaféer, musik och festligheter. Boka in 17-19 november redan nu!

Mer info?

Alla som anmält sig till riksstämman fick ett info-mail under v. 45. Har du inte fått det? Skriv till kristin.flodstrom@equmenia.se

Tema: Ringar på vattnet

Om du kastar en sten i en sjö så bildas ringar på vattnet, de blir större och större när de sprids. Saker du gör tillsammans med andra kan på samma sätt starta en kedjereaktion av förändring som blir större och större.

Över hela Sverige finns Equmenia och tillsammans gör vi saker som kan växa och spridas, stort som smått. Vad vill du att Equmenia sprider kommande år?

Anmälan

Sista anmälningsdag var fredag 30 oktober.

Handlingar

Här kan du läsa handlingarna.

Bilaga: Underlag till budget 2024.

Bilaga: Instruktion för Equmenias nomineringskommitté

Program

ca. 16.30 drop in, incheckning och mat i Abrahamsbergskyrkan.

18.30 Förhandlingar

20.00 Kvällscafé, På spåret och andakt
Gemensam promenad till Bromma folkhögskola för de som ska sova där.

7.00 Frukost

8.15 Förhandlingar

12.30 Lunch

14.00-17.30 Förhandlingar

18.00 Middag

18.45 Workshops

19.30 Lägerbål

20.30 Konsert

21.30 Andakt

7.00 Frukost

8.15 Förhandlingar

11.00 Gudstjänst

Efter gudstjänsten, ca. 12.00: Lunch att ta med och kyrkfika.

Kvällarna


Fredag
På fredagskvällen blir det mysigt café i Abrahamsbergskyrkan och lite senare får alla som vill tävla i Abras alldeles egna version av På spåret!

Lördag
På lördagskvällen får vi god mat i Bromma folkhögskolas restaurang. Efter det får vi ta del av en del av det utbud som finns på folkhögskolan, bla. en fartfylld konsert med musiker från skolan. Dessutom häng runt lägerelden, pingis, gaming och mycket annat!

Lördag 18.45-19.30.

Workshops

Gå på vilken eller vilka du vill men tänk på att det är begränsat antal platser så först till kvarn! Alla workshops äger rum på Bromma Folkhögskola.

Boende

Bromma folkhögskola – här kan du bo på skolgolv. Du tar själv med det du behöver för att sova där. Tänk på att packa så att du kan bära din packning sträckan mellan Abrahamsbergskyrkan och Bromma folkhögskola som är en promenad på ca. 20 min. Ingår i priset för riksstämman.

Bo hemma hos Abrahamsbergskyrkans församlingsmedlemmar – De flesta boenden som erbjuds är två och två eller tre, ange i anmälan vem du önskar bo med. Ingår i priset för riksstämman. Begränsat antal platser, först till kvarn!

First Hotel Brommaplan – Om du vill bo på hotell är ett förslag First Hotel vid Brommaplan. Maila till Brommaplan Brommaplan@firsthotels.se och ange EQUME231117-055155 så får du ett rabatterat pris. Hotell ingår inte i priset för riksstämman.

Ta med

Packa med det du behöver för att sova på den plats du valt. Tänk på att packa lätt om du ska gå med din packning.

Ta med kåsa eller mugg, den behöver du till fika i Abrahamsbergskyrkan.

Maten

Fredag middag: Pannkakor

Lördag lunch: Hamburgare

Lördag middag: Tacos

Söndag lunch: Wraps

Försäljning

Det kommer att säljas olika Equmenia-prylar. Bland annat en hoodie, mugg och vattenflaskor.

Abrahamsbergskyrkans second hand-butik Reprisen kommer att vara öppen vid några tillfällen under helgen.

Hitta rätt

Ta tunnelbanan till Abrahamsberg för att komma till Abrahamsbergskyrkan. Kyrkan ligger fem minuters promenad från tunnelbanan.

Mellan Abrahamsbergskyrkan och Bromma folkhögskola går det att åka tunnelbana till Brommaplan sen buss till hållplats Åkeshovsvägen, men det går troligtvis snabbare att gå mellan kyrkan och folkhögskolan. Det tar ca. 20 minuter.

Betalning

Att vara med på riksstämman kostar 750 kr, i den avgiften ingår konferensen, mat, fika under förhandlingarna samt boende i sovsal eller hemma hos församlingsmedlemmar. 

Välj om du vill betala med Swish eller via faktura. Faktura kan gå till din förening eller till dig själv om du är över 18 år. Är du under 18 år så skickas faktura till din målsman. Ange i anmälan hur du vill betala.

Swish: 123 450 24 56, 750kr, Viktigt! Ange i meddelandet vem du betalar för.

Reseutjämningspott

Det finns möjlighet att söka pengar ur vår reseutjämingspott för den som reser med buss eller tåg (eller samåker i bil) och har mer än 60 mil till Stockholm. 
Beroende på hur lång resväg du har kan vi bidra med 300-500kr för att täcka en del av din reskostnad.

För att ansöka om ersättning maila till: kristin.flodstrom@equmenia.se och uppge din biljettkostnad samt avstånd till Stockholm. Potten är begränsad, så det är först till kvarn som gäller. 

Ombud

Lokalföreningen har rätt att skicka ombud enligt följande:
  • upp till 50 medlemmar ger rätt till två ombud
  • 51-100 medlemmar ger rätt till tre ombud
  • 101-300 medlemmar ger rätt till fyra ombud
  • 301-600 medlemmar ger rätt till fem ombud
  • 601 eller fler medlemmar ger rätt till sex ombud

Som ombud behöver du inte ha med dig någon fullmakt.

Frågor skickas till kristin.flodstrom@equmenia.se