Alla på samma kula

alla på samma kula logotyp

Equmenias insamlingsarbete

Vi är en del av en större familj och ett större sammanhang än bara orten där vi bor och de vi har närmast. Vi är en del av en världsvid familj. En familj där vi behöver varandra. Behoven handlar både om nya perspektiv och erfarenheter men också om andra praktiska behov.

Equmenia tror att det är vår uppgift som kristna att utjämna de skillnaderna och att vi som har mer bör ge till de som har mindre. Alla på samma kula är Equmenias arbete med att underlätta för våra medlemmar och föreningar att dela med sig av sitt överflöd.

Här hittar du material, övningar, filmer och information för att ni ska kunna ordna så peppiga och intressanta insamlingssatsningar som möjligt och tillsammans lära och utmana er mer kring pengar och givande.

Varje år så samlar Equmenias föreningar in pengar till Alla på samma kula och det går till olika projekt som Equmenia stödjer och har en relation med.

Aktuellt

Alla på samma kulas bankgiro: 293-0543. Märk insättningen ”Alla på samma kula”.
Swisha till 123 281 26 00 och märk med ”Alla på samma kula”.

Övningar och aktiviteter

Här hittar du Alla på samma kulas draman, övningar, böner och andakter som passar när ni vill jobba med omvärldsfrågor, insamling och internationellt samarbete i föreningen.

Hur Alla på samma kula fungerar

Alla på samma kula är namnet för Equmenias insamlingsarbete. När en Equmeniaförening samlar in pengar till något av våra internationella projekt samlar de in pengar till Alla på samma kula. Våra systerkyrkor ansöker sedan om att få del av pengarna i Alla på samma kula genom att skicka in projektansökningar. Beslut om vilka projekt som ska få stöd tas av internationella staget. Vi håller just nu på att utvärdera formerna för Alla på samma kula för att även föreningar ska kunna ansöka om att få stöd för sina egna internationella projekt – håll utkik!

Kontakt

Har ni frågor eller tankar, kontakta gärna den Internationella koordinatorn.

Julia Sjöström

Internationell koordinator & projektledare

070 259 47 50

julia.sjostrom@equmenia.se