Pulsbild med gympaskor, boll, vattenflaska, gummiband, bibel.

Puls

Puls är namnet på Equmenias arbete med tro, idrott, träning och hälsa.

Vad är Puls?

Puls är namnet på Equmenias arbete med tro, idrott, träning och hälsa. Det handlar med andra ord om idrotts- och träningssammanhang inom våra föreningar där det ges utrymme att upptäcka och utveckla sin tro. Puls tilltalar alla åldrar och är därmed en verksamhet som stöttas av och bedrivs även inom Equmeniakyrkan och dess församlingar. Equmenia vill via sitt pulsarbete ge barn och unga förutsättningar för att må bra och att växa tillsammans med varandra och med Jesus.

Puls är samlingsnamnet för Equmenias och Equmeniakyrkans arbete med tro, hälsa, träning och idrott. Det handlar om sammanhang där människor träffas och upplever gemenskap i rörelsen och samtidigt får upptäcka tro.

Puls vill ta vara på engagemanget för idrott, motion och hälsa som finns i vår kyrka.  Ditt intresse för t.ex löpning, fotboll eller gruppträning  är en gåva, som dessutom kan glädja andra! 

Vi tror på Puls som ett verktyg för att möta och sammanföra människor med ett gemensamt intresse. Och att Puls ger möjlighet i i dessa sammanhang få dela och utveckla, och upptäcka tron på Jesus tillsammans. 

Pulsarbetet i den lokala Equmeniaföreningen eller församlingen kan se olika ut, en del spelar innebandy innan tonår, någon kör gruppträning på onsdagkvällar och andra leder barnPuls med lek och rörelse. Utgå från dig själv; ditt engagemang blir den bästa Pulsgruppem!

Det som förenar är att både tro och rörelsen alltid får plats. Att uttrycka tro är enkelt för vissa, men svårt för andra. Till din hjälp har du Puls andakter, men egentligen kan du använda vilken andaktsbok som helt, som du trivs med. Och du är välkommen att be Equmenias Pulskoordinator om hjälp.

Det vanligaste sättet är att vara ledare eller deltagare i din lokala församling. Vill du ha hjälp att starta upp Puls så finns Equmenias pulskoordinator till för att hjälpa dig.

Du kan också engagera dig i ett Pulsstag (strategisk arbetsgrupp). Det är ett ideellt uppdrag där du planerar och utvecklar Pulsarbete regionalt eller nationellt, tillsammans med Equmenias anställda. Passar dig som som ser visioner för Puls och vill ha möjlighet att påverka vårt idrottsarbete. Kontakta Equmenias idrottskoordinator för mer information.

Kropp, själ och ande. Så definieras ofta människan, med stöd från Bibeln (1Thess 5:23). I vår kyrka talar vi om att vårda själ och ande för komma närmare Jesus. Kroppen, våra fysiska egenskaper, kan vara svårare att förklara, men är lika viktig för att beskriva en hel människa.  Rörelse och fysisk aktivitet är grundläggande för en god hälsa. Vår kropp är därför en gåva att förvalta.

Equmenia vill att barn och unga ska växa i gemenskap med varandra och Jesus. Inom Puls hittar du människor som älskar idrott och träning, och samtidigt vill dela sina kristna tro. De vårdar sin kropp och skrattar, kämpar, vinner och förlorar. Puls är självklart sätt att tacka och prisa Gud!