Publicerat 

Puls

sweden

Puls – Tro och Idrott är Equmenias och Equmeniakyrkans idrottsarbete. Vi är övertygade om att det går alldeles utmärkt att kombinera tro och idrott, läs gärna mer om hur.

 

Hitta Pulsgrupp

Puls – Tro och Idrott är Equmenias och Equmeniakyrkans idrottsarbete. Puls finns för dig som är intresserad av idrott, motion, hälsa, och vill knyta det till kristen tro.
Puls kan till exempel vara idrottskonfirmation, sportläger, innebandy för studenter, familjegympa eller fotboll med ensamkommande flyktingar. Allt detta är exempel på hur en Pulsgrupp kan se ut; en idrottsgemenskap där människor får dela tro och uppleva idrottsglädje.
Genom Puls vill Equmenia uppmuntra människor att ta vara på sina gåvor för att utveckla sin kristna tro och växa som ledare. 

Hälsning från Brazzaville

Rapport 18/10- 12/11 Onsdagen den 17onde oktober reste vi: Elin Weman och Olof Lagerqvist ifrån Sverige för att tillbringa ett halvår i Kongo Brazzaville och arbeta med idrottskolan Gothia. Att komma till Afrika var för oss båda en helt ny upplevelse, intrycken bara strömmade in redan den första dagen. De första två veckorna tillbringade viLäs mer

”Den här platsen har jag hittat som min”

”Jag tycker det är viktigt att kropp och själ hör ihop, jag behöver det för min egen del. Det har blivit min uppgift, och orkar jag inte så har jag kompisar som kan ta över” Maj Magnusson säger att hon lett träningsruppen i Ingarp ”i säkert 25 år”. Då fanns inte Puls, men allt detLäs mer

Roligare innebandy med Puls!

Pulsåret på SVF tipsar om två bra varianter för uppvärmning, eller som rolig grej för att testa nåt nytt! Dessutom en övning som passar för att avsluta innebandypasset! Alla varianter fungerar lika bra för vuxna som för barn! Alla övningar hittar du på equmenia.se/pulsledare Lycka till!  Läs mer

Kom igång med Söndagsskola Puls

Hur kan vi hjälpa alla rörliga barn att hitta sin plats i kyrkan? Killar och tjejer som älskar att idrotta och leka men sällan får chans att upptäcka sin gåvor i kyrkan? Genom rörelse ökar möjligheten till inlärning, och här får barnen leka och idrotta genom 10 berättelser från Bibeln Redo att springa till arkenLäs mer

Frågor och svar

Vad är Puls?

Puls är Equmenia och Equmeniakyrkans idrottsarbete. Men idrott betyder förstås mer än bara tävling och resultat. Puls betyder även motion, hälsa, träning, friskvård och rörelse.

Vad vill Puls?

Puls vill ta vara på engagemanget för idrott, motion och hälsa som finns i vår kyrka.  Ditt intresse för t.ex löpning, fotboll eller gruppträning  är faktiskt en gåva, som dessutom kan glädja andra! 

Ett enkelt sätt att sprida din idrottsglädje är att starta en Pulsgrupp. Här får du chans att leva och dela din kristna tro med andra, samtidigt som du får göra det du är allra bäst på! 

Över 2 000 000 svenskar är medlemmar i en idrotts- eller friluftsförening. Som en del i Pulsarbetet får du möta alla dessa människor och bjuda in till både träningspass och ett liv med Jesus!

Hur ser Pulsarbetet ut?

Pulsarbetet i den lokala Equmeniaföreningen eller församlingen kan se olika ut, en del spelar innebandy innan tonår, någon kör gruppträning på onsdagkvällar och andra leder barnPuls med lek och rörelse. Utgå från dig själv; ditt engagemang blir den bästa Pulsgruppen!

Det som förenar är att både tro och idrott alltid får plats. Att uttrycka tro är enkelt för vissa, men svårt för andra. Till din hjälp har du Puls andaktsbok, men du får gärna be Equmenias idrottskoordinator om hjälp.

Puls arbetar även internationellt. Varje år får volontärer chans att möta barn och ungdomar på idrottskolorna i Kongo och på fotbollsläger i Ryssland.

Hur kan jag bli aktiv i Puls?

Det finns olika sätt att engagera sig i Puls.

Det vanligaste sättet är att vara ledare eller deltagare i en Pulsgrupp. Här finns du mitt i vårt viktigaste arbete, att möta deltagare i den lokala församlingen. 

Som idrottsvolontär i Kongo och Ryssland blir du en del i det internationella arbetet. Att möta en annan kultur genom idrott är en fantastisk möjlighet och ett minne för livet.

Du kan också engagera dig i våra idrottsstag. Det är ett ideellt uppdrag där du planerar och utvecklar Pulsarbete nationellt eller regionalt, tillsammans med Equmenias anställda. Passar dig som som ser visioner för Puls och vill ha möjlighet att påverka vårt idrottsarbete. Kontakta Equmenias idrottskoordinator för mer information

 

 

Hur startar jag Pulsgrupp?

equmenia.se/pulsgrupp hittar du all information om hur du startar en Pulsgrupp.

Vi ser fram emot att skicka startpaketet med Pulsvästar och andaktsboken till dig! 

Varför ska kyrkan hålla på med idrott?

Kropp, själ och ande. Så definieras ofta människan, med stöd från Bibeln (1Thess 5:23). I vår kyrka talar vi om att vårda själ och ande för komma närmare Jesus. Kroppen, våra fysiska egenskaper, kan vara svårare att förklara, men är lika viktig för att beskriva en hel människa.  Rörelse och fysisk aktivitet är grundläggande för en god hälsa. Vår kropp är därför en gåva att förvalta.

Equmenia vill att barn och unga ska växa i gemenskap med varandra och Jesus. I en Pulsgrupp hittar du människor som älskar idrott och träning, och samtidigt vill dela sina kristna tro. De vårdar sin kropp och skrattar, kämpar, vinner och förlorar. Puls är självklart sätt att tacka och prisa Gud!

Jag vill ha Puls nyhetsbrev!

  • Puls ledarmail kommer varje månad med nya Pulsandakter, en för varje vecka. Dessutom tips ger vi tips och inspiration till dig som ledare.
  • Puls nyhetsbrev kommer 3-4 gånger om året, och uppdaterar dig om vad som är på gång inom Puls!