Barnkör i linköping

Kreativa uttryck

Musik, dans och drama är uttryck som i dagsläget innefattas i Equmenias kreativa verksamheter. Med körer runt om landet, workshops på konferenser, låtskrivarprojekt och mycket annat vill Equmenia skapa förutsättningar för barn och unga att växa genom olika kreativa uttryck. Häng på! 

Soul Children är en körrörelse för tweens som sjunger gospel, rock, pop, soul & R`n B. Tweens är åldersgruppen ”in between” barn och tonår som idag talas om som den nya tonårsåldern. Soul Children-rörelsen finns för att möta dem (10-16 åringarna) genom musik som de känner igen sig i.

Soul Children

Walt Whitman startade den första Soul Children-kören i Chicago. Ragnhild  Ånestad tog sedan körkonceptet till Norge där det blev en stor kör-rörelse. 2015 kom Soul Children till Sverige med Salt som huvudman och idag finns det drygt 40 körer i Sverige.

Från och med 2017 är Equmenia med som samarbetspartner för Soul Children vilket betyder att det är lättare för våra föreningar att starta en kör och bli en del av Soul Children-familjen.

Kreativa porträtt

Kalender

Person med solmask

Express Yourself – Funkiskonfa

23 jan

Express Yourself – Funkiskonfa… …är en konfirmation för dig med funktionsvariation, för dig som använder tecken som stöd, för dig som behöver en trygg grupp. Funkiskonfirmation är en del av Immanuelskyrkans befintliga konfirmation Express Yourself – Konfa Immanuel där du får möjlighet att utforska kristen tro med kreativa uttryck,…

Frågor och svar

I Bibeln står det att vi människor är skapade av Gud och det berättas även att vi är Guds avbilder. Så om Gud ägnar sig åt skapande – borde inte skapande och kreativa uttryck då också vara en naturlig del av att vara människa? Jo, det tror vi i Equmenia och det är därför vi tycker det är viktigt att utforma arenor för sådant som musik, dans och drama. Vi tror att verksamheter av dessa slag kan främja god hälsa – både psykisk och fysisk, vara varma och inkluderande gemenskaper där barn och unga möts över gemensamma intressen. Dessutom tror vi att kreativa uttryck kan utveckla individer och på längre sikt även samhällen.

Detta är för dig som tycker om att uttrycka dig kreativt, skapa och längtar efter att göra det mer och tillsammans med andra. Det finns sammanhang för barn och unga i olika åldrar runt om i hela Sverige. Välkommen att vara med, precis som du är!

Om du har frågor om var din närmsta kreativa Equmenia-gemenskap finns kan du skicka ett mejl till vik. koordinator för kreativa uttryck på fasica.watchefo@equmenia.se.

Om din verksamhet – kör, dansgrupp, dramagrupp, musikskola eller annat – finns i en Equmeniakyrka är det en jättebra idé att bli en Equmeniaförening.

Klicka här för mer information.

Kontaktperson

fasica

Fasica Watchefo

Vik. koordinator för kreativa uttryck

072-31 38 771

fasica.watchefo@equmenia.se