Panorma. Unga vuxna vid en sjö.

Panorama

Nu kör vi igen!
Panorama 3-5 sep 2021 på Åsengården

Anmälan är öppen!

Uppdatering 14 juni: Programmet börjar ta form. Se längre ner. Dags att anmäla sig så du säkrar din plats. Ni som har sagt att ni vill ha faktura på avgiften får det i juni.

Bakgrunden: Idén med Panorama är att skapa ett nationellt nätverk där utmanar- och roverscouter kan mötas, utvecklas, upptäcka nya sätt att engagera sig och hitta ny inspiration i sin scouting. Helgen har fått namnet Panorama. Målet är att ha årliga samlingar. Första Panorama arrangerades i oktober 2020 med ca 50 deltagare.

Ordet ”panorama” betyder att få en obruten bild av ett större område och det är precis vad vi vill! Vi vill att du ska få en större bild av alla möjligheter som finns inom Equmenia och scouting och inte minst att du ska få träffa scouter i din egen ålder.

Tid: Fredag 3 till sön 5 sep 2021

Plats: Åsengården. Region Västs lägergård nära Fristad och Borås. Se restips längre ner. https://www.tregardar.se/asengarden/

För vem? Utmanar- och roverscouter i åldern 16-25 år. För dig som inte just nu är aktiv scout då du t.ex. har flyttat hemifrån eller har paus, och för dig som är aktiv i en kår.

Utomhus hela helgen! Det här blir som en hajk vilket innebär att vi är ute hela helgen för program, måltider och boende.

Utrustning, ta med: Sovsäck, liggunderlag, kåsa, tallrik, bestick, vattenflaska, termos, varma kläder, mössa, vantar, ficklampa/pannlampa, badkläder, regnkläder, reflexväst, egen handsprit, egen handtvål och handduk. Tält eller presenning om du vill bygga eget vindskydd. Anteckningsbok/papper och penna. Vid alla vindskydd finns det eldstad. Vill ni koka något eget där så ta med kastrull och annat ni behöver.

Boende och patruller: Vi bor utomhus. Antingen i några av de 18 fasta vindskydd som finns på Åsengården, bygger eget vindskydd eller i eget tält och passar på att hålla avstånd där vi sover. I och med coronasituationen är det bäst att de som är från samma kår och geografisa område bor tillsammans, antingen i vindskydd eller i tält. Kommer du själv hjälper vi dig hitta en plats där du kan sova. Vindskydd fördelas vid incheckning. Vill du bo i tält tar du med det själv.

Mat: Ordnas gemensamt så du behöver inte ta med. (Annat än om du vill fixa något eget extrakäk vid vindskyddet där du bor). Har du någon form för matallergi/intolerans eller andra matpreferenser uppger du det vid anmälan.

Corona: Det verkar som att det går den rätta vägen och att vi kan genomföra Panorama! Men vi behöver vara uppmärksamma och följande gäller:

Du som deltar är självklart helt frisk. Känner du dig sjuk stannar du hemma. Får du symtom under Panorama åker du hem. Vid nya riktlinjer från myndigheterna kan vi behöva ställa in eller om Equmenia/Equmeniakyrkans krisgrupp anser smittorisken för stor.

Anmälan

500 kr fram till och med 14 augusti. Därefter 600 kr. I första hand har vi 50 platser men det kan ändras beroende på coronasituationen. Efteranmälan är möjlig i mån av plats. Deltagaravgiften återbetalas endast om helgen ställs in och vid sjukdom med läkarintyg och då återbetalas deltagaravgiften minus adm.avgift på 100 kr.

Program

Fredag

18:00-21:00 Drop-in. Fika under hela kvällen!
21:00 Välkommen, info, kvällsandakt

Lördag

07:30 Väckning
08:00-09:00 Frukost
09:00 Info och morgonbön
09:30-12:00 Workshops
12:00 Lunch
13:00 Scoutsnack med nationella scoutstaget.
13:30 Valbara aktiviteter
15:00 Workshops
17:30-18:30 Middag
20:00 Lägerbål, info, kvällsbön
21:30 Fika/macka
22:00-00:30 Spårning

Söndag

07:30 Väckning
08:00-09:00 Frukost och klar med packningen.
09:00 Info och morgonbön
09:15-10:15 Vi städar området
10:30-11:30 Femkamp och därefter avslutning av Panorama.
12:00 Lunch to go eller
12:30 Hejdå!

Resan dit och hem

Tåg: Till Fristad station. Därefter buss, bil, sparkcykel, inlines eller annat.

Buss: Avgår från Fristad station. Vi uppdaterar busstiderna när det närmar sig. Vanligtvis är det buss 582 mot Vårgårda station. Avstigning Vänga skola efter ca 7 min.  Därefter 1,5 km promenad till Åsengården. Hem på söndag går det inga bussar till Fristad station så då får du ordna skjuts med andra deltagare.

Bil från Göteborg: Kör mot Borås, i Borås kör mot Trollhättan väg 42, sväng vänster vid rondellen i Fristad och ytterligare 6 km till avtagsväg åt vänster med skylt Bredared, Vänga, kör förbi Vänga kyrka och i nästa kryss vid Vängdala Missionskyrka, sväng höger, kör upp på åsen och avtagsväg vänster med skyltar Vänga kvarn, Sävsjövik och Åsengården, fortsätt denna väg tills du ser Åsengårdens portal, parkering på vänster sida av vägen, strax efter portalen.

Bil från Alingsås: Kör E20 norrut, strax efter Bälinge, sväng höger mot Ljurhalla, fortsätt mot Ljurhalla och vid krysset med Rv 42 sväng höger, kör c:a 1 mil och sväng höger, där det är skyltat Bredared, Vänga. Fortsätt enligt beskrivningen ovan.

Koordinater X6419332   Y1328342Lat N 57º  51´55´ Lon E 12º 54´ 45´´

Kartlänk Åsengården: https://goo.gl/maps/GbQfvDcj5L7UuiuU7

Kontakt

Arrangör: Equmenia

Arbetsgruppen: Elsa Ramberg, Johannes Lundberg, Jonathan Bergstrand, Alfred Jarl, Axel Folin, Frida Sandholm, Sofia Khotyaintseva, Magnus Liman, Atle Svanberg.

Frågor: Kontakta Atle Svanberg, scoutkoordinator Equmenia, atle.svanberg@equmenia.se, 076-5053241