Panorma. Unga vuxna vid en sjö.

Panorama


Panorama 6-8 sep 2024

Idén med Panorama är att skapa ett nationellt nätverk där utmanar- och roverscouter kan mötas, utvecklas, upptäcka nya sätt att engagera sig och hitta ny inspiration i sin scouting. Helgen har fått namnet Panorama. Panorama har arrangerats oktober 2020, september 2021, september 2023 och nu är det dags igen, september 2024!


Anmälan: öppnar under våren

Tid: Kvällen fredag 6 till lunch söndag 8 sep 2023

Plats: Mosshemmet, utanför Eksjö

För vem? Utmanar- och roverscouter i åldern 16-25 år. För dig som är aktiv scout/scoutledare eller har scoutpaus, är del i en patrull eller saknar en regelbunden, bor hemma eller har flyttat hemifrån.

Utomhus hela helgen! Det här blir som en hajk vilket innebär att vi är ute hela helgen för program, måltider och boende.

Program: Kommer mer sen.

Utrustning, ta med: Sovsäck, liggunderlag, kåsa, tallrik, bestick, vattenflaska, termos, varma kläder, mössa, vantar, ficklampa/pannlampa, badkläder, regnkläder, reflexväst, egen handsprit, egen handtvål och handduk. Tält eller presenning om du vill bygga eget vindskydd. Anteckningsbok/papper och penna.

Boende och patruller: Vi bor utomhus. Antingen i tält som ni själva har med eller i vindskydd som ni själva bygger. För vindskydd behöver ni ha med presenning i så fall. Det finns några fasta vindskydd på gården också. Du bor med dom du vill bo med. Kommer du själv hjälper vi dig hitta en plats där du kan sova.

Lägerplatsen: Mosshemmets torpstuga är byggd i slutet av 1800-talet. Redan i början av 1900-talet hölls stugmöten här och en söndagsskola startade 1917. Dessa verksamheter var kvar till 1945.
År 1968 köpte Eksjö Missionsförsamling fastigheten. Barn- och ungdomsverksamhet har bedrivets på Mosshemmet sedan dess och torpet har successivt utvecklats till en läger- och friluftsgård.

Mat: Alla delas in i patruller som får i uppgift att göra iordning olika måltider. Har du någon form för matallergi/intolerans eller andra matpreferenser uppger du det vid anmälan.

Anmälan & deltagaravgift

Anmälan öppnar under våren och då kommer det information om pris och hur man betalar samt vad som gäller vi avbokning.

Program

Planeringen börjar inom kort och efter det kommer hemsidan att uppdateras löpande med schema, innehåll och förslag på resa.

Kontakt

Arrangör: Equmenia

Arbetsgruppen: Alva Eriksson, Fredrika Skrinning, Louise White, Teresia Lenngren med flera.


Frågor: Kontakta Teresia Lenngren, Lägerkoordinator, Equmenia, teresia.lenngren@equmenia.se, 070-2332393.