Panorma. Unga vuxna vid en sjö.

Panorama


Panorama 1-3 sep 2023

Idén med Panorama är att skapa ett nationellt nätverk där utmanar- och roverscouter kan mötas, utvecklas, upptäcka nya sätt att engagera sig och hitta ny inspiration i sin scouting. Helgen har fått namnet Panorama. Panorama har arrangerats oktober 2020, september 2021 och nu kör vi igen 2023!

ANMÄLAN ÄR ÖPPEN!

Ordet ”panorama” betyder att få en obruten bild av ett större område och det är precis vad vi vill! Vi vill att du ska få en större bild av alla möjligheter som finns inom Equmenia och scouting och inte minst att du ska få träffa scouter i din egen ålder.

Tid: Fredag 1 till sön 3 sep 2023

Plats: Ladtjärn och Vägsjöfors i Värmland. Det är här vi ska ha nationellt scoutläger i 2024!

För vem? Utmanar- och roverscouter i åldern 16-25 år. För dig som är aktiv scout eller har scoutpaus, bor hemma, har flyttat hemifrån eller är på gång.

Utomhus hela helgen! Det här blir som en hajk vilket innebär att vi är ute hela helgen för program, måltider och boende.

Program: Se längre ner.

Utrustning, ta med: Sovsäck, liggunderlag, kåsa, tallrik, bestick, vattenflaska, termos, varma kläder, mössa, vantar, ficklampa/pannlampa, badkläder, regnkläder, reflexväst, egen handsprit, egen handtvål och handduk. Tält eller presenning om du vill bygga eget vindskydd. Anteckningsbok/papper och penna.

Boende och patruller: Vi bor utomhus. Antingen i tält eller vindskydd som ni själva har med. Det finns massor av slanor. Du bor med dom du vill bo med. Kommer du själv hjälper vi dig hitta en plats där du kan sova.

Lägerplatsen: Själva lägerplatsen vi bor på heter Ladtjärn och har använts av Equmenia som scoutlägerplats och kursplats för Ska’ut väldigt länge. Ladtjärn ligger ca 2 km från Vägsjöfors Herrgård där huvudlägret under Större 2024 ska vara.

Mat: Ordnas gemensamt så du behöver inte ta med. (Ifall du vill fixa något extrakäk där ni bor tar ni med det själva. Har du någon form för matallergi/intolerans eller andra matpreferenser uppger du det vid anmälan.

Anmälan & deltagaravgift

Anmälan är öppen. Deltagaravgift 500 kr fram till och med 15 augusti då anmälan stänger. Avgiften swishas till Equmenia på 123 524 4736. Vid avbokning återbetalas deltagaravgiften minus adm.avgift (100 kr) fram till och med 14 augusti. Efter det endast om helgen ställs in och vid sjukdom med läkarintyg och då återbetalas deltagaravgiften minus adm.avgift på 100 kr.

Program

Programmet är under ständig uppdatering så förändringar kommer nog. Dock ligger start- och sluttider fasta.

Fredag

17:00- Drop-in. Fika under hela kvällen! Resa tält, fixa boendet.
22:00 Infosamling, välkommen, kvällsandakt
22-23 Kvällsspårning

Lördag

09:00 Sovmorgon fram tills nu! Väckning.
09:00-10:00 Frukost
10:20 Morgonsamling, info och andakt.
11:00-14:00 Lunch som vi gör över eld i patrullerna. Elda, koka mat, äta.
14:00 Programpass 1 med Patrick Sellman. Vi pratar om beredskap, att vara redo och ta hand om sig själv och sin familj i kriser där de vanliga samhällsfunktionerna inte längre fungerar. Hur kan vi förbereda oss? Hur ska vi tänka?
16:00 Fika
16:30 Programpass 2: Nu jobbar vi praktiskt med beredskap.
18.30-19.30 Middag
20.30-Lägerbål, andakt, häng i ladan, quiz etc etc.

Söndag

08:00 Väckning
08:30 Frukost, gör lunchmacka, info, morgonandakt, packning.
10:15 Samling på Vägsjöfors Herrgård. Nu pratar vi Större och kör några aktiviteter.
12:00 Tack och hej! Vi syns på Större!

Resan dit och hem

Samåkning: Vet du inte hur du ska ta dig till Ladtjärn? Vi försöker hjälpa till med samåkning och att även hämta deltagare några platser. Om du vet du kommer åka egen bil är det bra att du anger det vid anmälan.

Tåg: Till Torsby station. Där hämtar vi dig. Eventuellt till Karlstad eller Kil resecentrum där vi kan hämta dig. Info kommer våren 2023.

Buss: Värmlandstrafikens hemsida. Sök t.ex. från Karlstad busstationen eller Kil Resecentrum till hållplats Norra Överbyn. Därefter några minuters promenad till Vägsjöfors Herrgård.

Bil från Göteborg: Kör norrut längs E45:an tills du har passerat Torsby i norra Värmland. 15 min norrut kommer du till Vägsjöfors. E45:an passerar precis gården.

Bil från Karlstad: Kör till E45:an och följ den norrut.

Vägsjöfors Herrgård: 60°17’14.2″N 13°2’41.2″E (WGS84)

Kartlänk Ladtjärn

Kontakt

Arrangör: Equmenia

Arbetsgruppen: Alva Eriksson, Fredrika Skrinning, Atle Svanberg med flera.


Frågor: Kontakta Atle Svanberg, scoutkoordinator Equmenia, atle.svanberg@equmenia.se, 076-5053241