Scout

Kämpalekar!!

Lördagen 1:a oktober var det dags för Kämpalekar igen, tävlingen och mötesplatsen för alla equmeniascouter i Equmenia Väst!

Ni kämpade väl och vi hoppas ni hade en fin spårningsdag både i Alingsås och på Kinnekulle. Alla kan på ett sätt kalla sig vinnare en sådan här lördag när vi fick träffas, utmanas och testa våra kunskaper, här kommer också resultatlistor från dagen.

Resultat för Cirkeln 2022

Resultat för Re:ceptet 2022

Redo för äventyr

Scouting är en högriskverksamhet som kan jämställas med extremsport för barn och unga. Vi har tagit fram en kurs kring säkerhet och riskhantering för att kunna hålla hög äventyrsnivå och samtidigt göra det på ett säkert sätt. Vi kommer gärna till Din förening och håller denna och vi kommer också att erbjuda den digitalt. Kurstid cirka 2,5 timmar.

Scoutkommittén

Hej! Just nu söker vi fler medlemmar till att vara med i Scoutkommittén i Equmenia Väst. Scoutkommittén arbetar bland annat med att planera, driva och samordna regionens scoutläger, kämpalekar, vinterting och liknande arrangemang för barn och unga. Kommittén har en överblick av regionen och kan på så vis hjälpa kårerna att hitta samarbeten inför dessa arrangemang. För att göra detta arbete möjligt träffas vi i kommittén regelbundet och representanter finns också med i förbundsgemensamma arbetsgrupper. Är du intresserad av att vara med eller känner du någon som skulle passa bra?

Hör av dig till oss och skicka ett mail till Anja Wändal: anja.wandal@equmenia.se. Skriv med ditt namn, kontaktuppgifter och eventuella frågor och funderingar du har angående uppdraget så hör vi av oss.

Varmt välkommen, ditt engagemang gör skillnad för barn och unga i regionen!

Hälsningar Scoutkommittén i Equmenia Väst.”

Roverscout

ROVERSCOUT WANTED! Du som är i åldern 18-25 år och vill ingå i en Roverscoutpatrull med bas inom Equmenia Västs geografi, du är önskad, du är saknad, du är början på något nytt.

Att vara Roverscout (18-25 år) är nog bland det häftigaste man kan få vara med om och på många håll finns en lokal Roverpatrull men inte överallt tyvärr. Vi vill nu öppna upp en möjlighet att skicka in en intresseanmälan till oss i Scoutkommittén så kommer vi att sätta ihop Roverpatruller. Ni blir föreslagna en patrull om 5-8 personer. Vi introducerar er för varandra och sedan ligger bollen i era händer. Detta kan vara ett steg för ungdomar/scouter som sitter själva på sin ort att få fantastiska scoutupplevelser och erfarenheter för livet.”

Välkommen med din intresseanmälan!

  • Namn
  • Efternamn
  • Ålder
  • Bostadsort
  • Mail
  • Mobil
  • Gärna Bild (som används vid intromailet för Patrullen)
  • Bästa scoutögonblicket….
  • Maila in din anmälan till:
  • Equmenia Väst Föreningsutvecklare Anja Wändal, anja.wandal@equmenia.se