Mexiko 2023

Ny skola 2023

Under våren 2023 satsar Apg29 på en ny skola i Mexiko.

Vår förhoppning den här våren var att kunna köra en skola i både USA och Mexiko. Men p.g.a. pandemin har USA svårt att hantera visumansökningar vilket gör att få av våra deltagare kommer att hinna få visum dit. I stället satsar vi på en skola i Mexiko men med samma profil dvs migrationsströmmarna från söder till norr. Migrationen i den här delen av världen för med sig liknande utmaningar och mänskliga umbäranden som vi ser kring Medelhavet.

Skolan kommer att ha sin bas i Mexico City. Därifrån utgår vi i vår praktik i församlingar i området och andra delar av landet.

Deltagare och ledare kommer att vara från olika länder vilket gör att engelska kommer att vara huvudspråket på skolan.

  • Kurstid: 16 januari – 5 maj 2023 (30/1 – 23/4 utomlands)
  • Språk: engelska & spanska
  • Kostnad: 2000 USD plus resa
  • CSN: Kursen är studiemedelsberättigad via Karlskoga Folkhögskola.

En skola för hela världen

Apg29 är en internationell och multikulturell lärjungskola. Det betyder att vi bjuder in ungdomar från hela världen att delta. På den senaste skolan i Sverige 2016 hade vi 12 nationaliteter på plats. Vi vet att intresset bland våra 15 samarbetsländer är stort och räknar därför med en spännande blandning av kulturer.

Apg29 2017, Quito

Ett äventyr

Skolan i Mexiko innebär en stor variation av miljöer, från en av världens största städer till mexikanska byar på landsbygden. Den kommer att utmana dig och ge dig vänner för livet. Men den kommer framför allt att ge dig tid och verktyg att utforska din tro. Vår utgångspunkt är att Gud är den samme idag som när de första lärjungarna levde. Apg29 är en plats där vi vill ge Gud tid att visa vem han är och vad han vill göra i våra liv. Du kommer att få växa på ett sätt du aldrig gjort förut, så mycket kan vi lova dig.

Läs mer

Vad handlar egentligen Apg29 om? Läs mer här.

Hur är livet på skolan? Kika in här

Trött på att läsa? Inspireras av filmer och bilder här.

Jag vill höra vad andra tycker! Klicka här och skrolla ner till ”Sagt om Apg29”