Livet på skolan

DELTAGARE

Det normala är att ungefär hälften av deltagarna och ledarna är från Sverige. Men mixen kan se olika ut från skola till skola. Allt oftare samsas 5-6 olika nationer under tre månader. Det finns alltid svenska ledare med på varje skola där Apg29 Sverige är medarrangör.

SPRÅK

Beroende på land ser språksituationen olika ut. De skolor som är i Indien är exempelvis helt engelskspråkiga medan de latinamerikanska och kongolesiska skolorna är tvåspråkiga och tolkas mellan spanska eller franska och engelska. På de skolor som tolkas är kunskap i det andra språket inte ett krav även om det är en fördel då engelska inte fungerar överallt.

BOENDE

Boendet på Apg29 är enkelt men funktionellt. På basen bor tjejer och killar var för sig, oftast flera i varje rum. Gifta par erbjuds eget rum. Under praktiken bor man ibland hemma hos familjer eller i kyrkor.

UNDERVISNING

Under skolans tid går vi metodiskt igenom Markus evangelium och Apostlagärningarna. Varje vecka jobbar vi också med ett specifikt lärjungaämne exempelvis ”Bön och andaktsliv”, “Ett liv med den Helig Anden”, “Vad är en lärjunge?”. Undervisningen sker i skolans lokaler eller ute på gator och torg. Ambitionen är att avståndet mellan att höra och göra ska bli så kort som möjligt. Därför varvas teori med praktik under hela skolan.

En dag på skolan kan se ut så här:

6.30 Väckning och PA (Personlig andakt)
8.00 Frukost
9.00 Undervisning
13.00 Lunch
14.30 Workshops ex. Dramaövning/Språkundervisning
16.00 Ledig tid eller praktik i lokala församlingen
18.00 Kvällsmat
19.30 Andakt/samling, när vi inte är ute på praktik
22.00 Natti Natti

PRAKTIK I FÖRSAMLING

Alla deltagare ingår i ett team som varje helg deltar i arbetet i en lokal församling. Där lär sig teamet av församlingen och hjälper till med t.ex ungdomsarbete, evangelisation, praktiskt arbete, hembesök och gudstjänstliv. Kort sagt vad som behövs och vad som är möjligt att hjälpa till med.

PRAKTIKVECKOR

Under skolans tre månader lämnar man basen vid några tillfällen för praktikarbete under lite längre tid än praktikhelgerna. Det vanliga är att hela skolan reser till en annan region av landet och där delar upp sig i team som bor i familjer och betjänar lokala församlingar.