Ecuador 2022

Apg29 satsar på skola i Ecuador hösten 2022

Apg29 är tillbaka. Vi har väntat och längtat. Och vilken plats är bättre att återfödas på än Ecuador, platsen där allt började en gång? I höst väntar nya äventyr i Andernas bergsmassiv, i Amazonas djungler och utmed kusternas stränder.

Apg29 har arrangerat ett 10-tal skolor i Ecuador sedan starten 2004. Det gör Ecuador till Apg29s mest populära land. Vi älskar Ecuador helt enkelt. Equmenia samarbetar, sedan början av 1970-talet, med IPEE (Iglesia del Pacto Evangélico del Ecuador). Kyrkan har många församlingar spridda över hela landet. De har längtat lika mycket som vi att återigen få besök av skolans team under praktikveckor.

Skolan kommer att starta i Ecuador i början av september 2022. De nordiska deltagarna och ledarna börjar redan den 23:e augusti med några introduktionsdagar på Karlskoga Folkhögskola. Därefter reser vi tillsammans ut till Quito för att därifrån ta oss till skolans bas. Placeringen av basen är ännu inte bestämd, det finns flera bra platser vi kan välja på. Hemresa från Ecuador sker omkring den 28:e november och sedan avslutas kursen på Karlskoga Fhs 6-9 december.

Apg29 2017 i Anderna

Under de tre månaderna i Ecuador kommer du att leva tillsammans med ett 30-tal ungdomar från flera olika länder. Dagarna på basen kommer att vara fyllda med gemenskap, undervisning, workshops, mat, lekar, andakter mm. Under helgerna ingår man i ett team som har en ”hemförsamling” i någon av de lokala församlingarna. Där får vi lära känna och komma nära ecuadorianska familjers vardag. Under tre hela veckor, utspridda under hösten reser vi iväg på veckopraktiker. En i djungelområdena öster om Anderna, en uppe i bergsbyarna bland vulkantopparna och en på kusten. Under praktiktiden får vi lära känna en massa fantastiska människor och hjälpa till med olika saker.

”Floderna skall klappa i händerna, bergen skall jubla tillsammans inför Herren.Ps 98

”Att jag valde att göra Apg29 direkt efter studenten känns som den bästa grunden för min framtid. Under dessa tre månader har jag tagit ett beslut om att följa Gud och tro på Jesus.” Ida Levin

Corona och ansökan

Hur fungerar det att resa nu när pandemin börjar ebba ut?

Restriktionerna är numera så gott som borttagna i Sverige. Allt fler länder går i samma riktning. Det betyder att det nu är möjligt att resa igen. För att resa in i Ecuador krävs dock att man har tagit minst två doser av Covid-19 vaccin. Detta är alltså ett krav för att kunna delta på skolan.

Korta fakta

Tid: 23 augusti – 9 december (3/9 – 28/11 i Ecuador)
Plats: Ecuador
Kostnad: 20.000kr plus resa.
CSN: Kursen är studiemedelsberättigad.
Språk: Engelska & spanska (allt tolkas, inget krav på spanskakunskap)
Ansökan: Senast ansökningsdatum 15 april 2022

En skola för hela världen

Apg29 är en internationell och multikulturell lärjungskola. Det betyder att vi bjuder in ungdomar från hela världen att delta. På den senaste skolan i Sverige 2016 hade vi 12 nationaliteter på plats. Vi vet att intresset från våra 15 samarbetsländer är stort och räknar därför med en spännande blandning av kulturer.

Apg29 2017, Quito

Ett äventyr

Skolan i Ecuador innebär resor över berg och genom djungler. Den kommer att utmana dig och ge dig vänner för livet. Men den kommer framför allt att ge dig tid och verktyg att utforska din tro. Vår utgångspunkt är att Gud är den samme idag som när de första lärjungarna levde. Apg29 är en plats där vi vill ge Gud tid att visa vem han är och vad han vill göra i våra liv. Du kommer att få växa på ett sätt du aldrig gjort förut, så mycket kan vi lova dig.

”Jag ser upp mot bergen, varifrån skall jag få hjälp? Hjälpen kommer från Herren, som har gjort himmel och jord” Ps 1

Läs mer

Vad handlar egentligen Apg29 om? Läs mer här.

Hur är livet på skolan? Kika in här.

Trött på att läsa? Inspireras av filmer och bilder här.

Jag vill höra vad andra tycker! Klicka här och skrolla ner till ”Sagt om Apg29”