Var med du också!

40 dagar för klimatet

Scoutrörelsen i Sverige gör en gemensam satsning för klimatet den 14 februari till 24 mars 2024

Scoutrörelsen i Sverige gör en gemensam satsning för klimatet den 14 februari till 24 mars 2024 – var med du också! Under 40 dagar vill vi utmana alla scouter och andra att göra klimatsmarta val och uppmuntra varandra att leva mer hållbart. Denna satsning är inte bara för scouter utan funkar, med anpassningar, att göra i alla grupper.

Varför 40 dagar?

40 dagar för klimatet finns för att få oss att tänka till kring hur vi lever och hjälpa oss att göra medvetna val även efter den här perioden. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra skillnad!

Dela det ni gör, utmana varandra och följ vad som händer under: #40dagarförklimatet och #scoutergör

Patrullbingo

Det här bingot riktar sig till hela patrullen eller gruppen att göra tillsammans under 40 dagar för klimatet. Välj själva om ni ägnar hela träffen åt en av rutorna eller om ni hinner med flera per tillfälle. Om ni klarar fem eller fler uppdrag under dessa 40 dagar så får deltagarna märket för 40 dagar för klimatet som köps via scoutshop.se

Här finns bingo för 2024.

Klimatbingo

Gör KLIMATBINGOT med 40 utmaningar. Bingot går att göra som enskild person, kanske mellan träffarna? Men det går också bra att göra flera av uppgifterna ihop i gruppen eller patrullen.

Här finns bingo för 2024.

Klarar du 50 procent av bingobrickan får du ”klimatmärket” (som din ledare inom kort kommer att kunna beställa i scoutshopen). Det kan du sy på scoutskjortan och visa att du gjort klimatsmarta val.

Vad vill ni hitta på?

Hur ni vill delta i ”40 dagar för klimatet”. Kan er grupp ha klimatfokus under dessa veckor? Vilka aktiviteter i bingobrickan kan ni göra tillsammans i er grupp? Vill ni skicka ut bingot till kompisar, ledare och församlingen så att alla gör det som en gemensam utmaning? Den 14 februari kör vi igång!

Tips från Idébanken

Klimatscoutlagen

Dela gärna bilden i sociala medier. Eller varför inte skriva ut och häng upp på väggen som en påminnelse?

Av: Sofia Sterner, Gustaf Sterner, Karin Sterner, Emma Frisell och Linnea Hjelm