Publicerat 

40 dagar för klimatet

40 dagar för klimatet

Scoutrörelsen i Sverige gör en gemensam satsning för klimatet den 26 feb till 5 april – var med ni också! Under 40 dagar vill vi utmana alla scouter att dela sina klimatsmarta val och på det sättet uppmuntra varandra.

Gör klimatbingot med 40 utmaningar som finns att ladda ner nedan. Välj själva i vilken ordning ni vill göra utmaningarna. Och ni behöver inte göra en utmaning per dag, gör i den takt som passar bäst för just er. Klarar man 50 procent av bingobrickan får man ”klimatmärket” som finns att beställa i scoutshopen. Med det kan ni visa att ni gjort klimatsmarta val.

Syftet är att få oss att tänka till hur vi lever och hjälpa oss att göra medvetna val även efter den här perioden. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra skillnad! Dela det ni gör och följ vad som händer under #40dagarförklimatet och #scoutergör.

Equmenia är mer än scouting och detta kan göras i alla verksamheter! Ta med din kör eller idrottsgrupp och häng på!

KLIMATBINGO

 

Tips på aktiviteter att göra på scoutsamlingen

Dessa är kortare aktiviteter som ni kan börja eller avsluta scoutsamlingen med för att uppmärksamma denna viktiga fråga.

Klimatalfabetet       Koldioxidkull & Hoppa mellan isflaken      Miljökampen      Mål 13 Bekämpa klimatförändringar      Rest-fest

 

Scoutmärket

Länk till scoutshop