Om Equmenia Svealand


Equmenias regionala organisation består av föreningar som samarbetar för barn och ungas bästa.
Vi är en gemenskap som hålls samman av en demokratisk vald styrelse av ideella och regionalt anställda.

Tillsammans formar vi mötesplatser för barn och unga där vi växer i gemenskap med varandra och Jesus.

Regionsanställdas uppgift är att stödja och utveckla de lokala föreningarnas verksamhet, ledarskap och organisation samt uppmuntra samarbetet mellan föreningar.
Dessutom samverkar regionen med andra regioner samt med det nationella arbetet för att tillsammans på bästa sätt finna vägar för utveckling.

Varje Equmeniaregion är en egen organisation men står i nära samarbete med Equmeniakyrkans regionalt.

I Equmenia Svealand vill vi se barn och unga växa i gemenskap med Jesus och varandra. Här händer det mycket roligt och bra. Vad sägs om att åka på Folkraceläger, spendera en vecka på Scoutläger eller Tonårsläger, gå en Trygga möten-kurs eller hänga med på Ungdomshelg? Vi har allt detta och en hel del till.

Vi tycker det är en självklarhet att barn och unga i vår region ska få en värdefull fritid. Var med i vår gemenskap: klicka runt här på hemsidan för att t ex läsa mer om arrangemang och lägergårdar eller för att hitta en förening nära dig.
Equmenia Svealand har ett 70-tal Barn- och Ungdomsföreningar och består av Värmlands län, Örebro län, Västmanlands län, Södermanlands län och Enköpings kommun.

Stadgar