Hälsa

Känslan av att må bra, att ha en god hälsa, är oftast en sammanfattning av hela livet. Det handlar om att trivas och må bra i och med sig själv, sin kropp, sina relationer och i de olika sammanhang man befinner sig i. Men också om att må bra tillsammans med Gud.

Aldrig förr har hälsan varit så viktig! Equmenia vill nu, i takt med ökad psykisk ohälsa, på ett mer medvetet plan jobba med att stärka barn och ungas hälsa i våra föreningar. Vi utgår från människan som en helhet, med ande, kropp och själ. Och vill tydligare jobba för denna helhet genom att förmedla kunskap, lyfta frågor samt bedriva verksamhet som stärker både den fysiska, psykiska, sociala samt den existensiella dimensionen av hälsa.

Snacka om att må – i mig själv , tillsammans med andra och tillsammans med Gud

Heter det material som håller på att tas fram som kan vara till hjälp för dig och din förening att lyfta och jobba med dessa frågor. Materialet kan användas för sig själv i en samtalsgrupp alternativ kan man plocka in delar av det i befintlig verksamhet. I materialet presenteras följande ämnen:

  • Vad ÄR hälsa?
  • Vad får min kropp att må bra?
  • Vad får mina relationer och sociala sammanhang att må bra? – att må bra tillsammans -kommunikation -relationer att vårda
  • Vad får min insida att må bra? – inställningen till mig själv min omgivning och till det som händer mig, att möta stress
  • Att må bra tillsammans med Gud -meningsfullhet- sammanhang, hopp
Vill ni få inspiration om att lyfta hälsofrågan i er förening?