Till dig som arbetar med medlemskap i er förening

En förening skulle inte finnas om det inte fanns några medlemmar! Så är det också med Equmenias föreningar och med Equmenia i hela Sverige. Equmenia skulle inte finnas om inte det fanns medlemmar i föreningarna.

För att vara medlem i Equmenia måste man vara medlem i en lokal förening. Det blir man genom att man själv gör en aktiv handling varje år. Det kan vara att skriva på ett papper eller att betala in en medlemsavgift. Det går alltså inte att säga att alla som går på scout automatiskt är medlemmar.

Det är skillnad på att vara deltagare och att vara medlem. Deltagare är alla som kommer till vår verksamhet, medan medlemmen precis som skrivits ovan behöver göra ett aktivt val att vara medlem. En medlem är den som har rätt att påverka organisationen demokratiskt, både lokalt, regionalt och nationellt. Det är också medlemmarna som ger statsbidrag till Equmenia och i vissa fall även landstings- och kommunbidrag. Genom att fler blir medlemmar kan Equmenia göra ännu mer!

Beställ ert kostnadsfria medlemskampanj-kit

Från och med 2020 kommer Equmenia att göra flera satsningar kring just medlemskapet och medlemskampanjkitet är en del av det. För att ni ska kunna synliggöra och arbeta med det i just er förening.

När vi planerar verksamhet och innehåll så finns det fyra ledord som är viktiga utgångspunkter. Det är berättande, relationer, upplevelser och delaktighet. När vi tagit fram det här kitet har vi försökt tänka in dessa fyra för att på bästa sätt nå ut till den lokala medlemmen.

I kitet finns:

Broschyr

I den finns information om medlemskap, inspiration till hur föreningen kan jobba med medlemskap, samtalsfrågor, programförslag till olika åldrar, mm.

Karta

Tanken med denna är att visa att vi allesammans i Equmenia är del av en större enhet. Och tillsammans kan vi göra saker som den lokala föreningen inte skulle klara på egen hand. Med kartan följer också ett ark klistermärken så att ni kan märka ut just er förening, och kanske andra ställen som ni har koppling till. Som en lägergård, en annan förening, osv. Rama sen in kartan och häng upp där alla kan se den.

Keps

Kan användas av den som är medlemsansvarig i föreningen. När kepsen åker på så vet medlemmarna att det är dags att ta närvaro eller lämna in sin blankett eller liknande.

Klistermärken och tatueringar

Använd dessa på något kul sätt i er förening! Ha dem som priser vid en tävling på årsmötet. Lotta ut dem bland föreningens medlemmar. Ge till de första som blivit medlem under året. Eller nåt helt annat.

Länkar som kan vara bra att ha