Ideella uppdrag

Brinner du för Equmenia? Vill du engagera dig ideellt i Equmenia nationellt? Här listar vi ideella uppdrag i olika nationella STAG (strategiska arbetsgrupper), arbetsgrupper, styrelse eller andra uppdrag som du är välkommen att söka. Fyll i formuläret nedan om du vill engagera dig.

Vill du istället jobba hos oss? Se vilka tjänster vi har behov av just nu.

Equmenia söker två ideella lägerchefer till vårt nästa nationella scoutläger.

Nu börjar resan mot nästa nationella scoutläger 2024! Vi söker två ideella och entusiastiska lägerchefer som brinner för scouting, för barn och unga, som känner sig hemma i Equmenia och Equmeniakyrkan, och som vill skapa ett läger där vi växer i gemenskap med varandra och Jesus. 

Arbetsbeskrivning

Lägercheferna är frontfigurerna för scoutlägret 2024. Tillsammans leder ni, organiserar och planerar arbetet. Uppdraget innebär att visionera och utforma organisationen och lägerledningen, rekrytera, leda före och under lägret och knyta ihop säcken när alla har åkt hem. Ni leder möten både online och live, och gör några resor runt i Sverige i samband med lägerledningens planeringsmöten, besök på lägerplatsen, riksstämma och kyrkokonferenser.  

Som lägerchefer är ni en del av lägrets styrgrupp. Styrgruppen befinner sig organisatoriskt mellan Equmenias styrelse och lägerledningen och består av Equmenias ordförande, generalsekreterare, några anställda och ideella. Tillsammans lägger styrgruppen och lägercheferna grunden för lägret, organisationen och lägerledningen. Detta är ett uppdrag där ni som lägerchefer inte står ensamma, ni kommer in i ett sammanhang där vi gemensamt formar lägret. 

Kompetenser och kvalifikationer

Lägercheferna jobbar nära tillsammans men behöver inte känna varann innan. Du som tycker uppdraget låter spännande är bra på att skapa entusiasm och få med dig många på väg mot vår vision, skapa struktur och behålla översikten. Detta innebär att lägercheferna inte sitter med jobbet själva men att ni ser vikten av att fördela ansvar på många. Lägret skapar vi nämligen tillsammans. 

Du som lägerchef har god kännedom om Equmenia och Equmeniakyrkan och delar Equmenias värderingar. Du är eller har varit scoutledare och gärna aktiv i lokal kår. Det är en fördel om du har erfarenhet som lägerchef från tidigare eller suttit med i en lägerledning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning.

Villkor

Detta är ett ideellt uppdrag. Projektperioden löper från 2021 till hösten 2024.

Ansökan

Skicka din intresseanmälan med personligt brev och referenser senast 5 april 2021 till info@equmenia.se. Märk mailet med ”Lägerchef 2024”. Målet är att båda lägercheferna är på plats innan sommaren 2021.

Frågor

Frågor om uppdraget besvaras av:

Carin Dernulf, generalsekreterare Equmenia 08-58 00 32 31

Atle Svanberg, scoutkoordinator Equmenia 08-58 00 32 41

Equmenia Gaming söker dig som brinner för spel & kyrka!

– Vi söker ledare och moderatorer till både Equmenias discord- och minecraftserver. Uppdraget är att tillsammans med gamingstaget och övriga ledare moderera och underhålla våra servrar.

– Vi söker också dig som har erfarenhet av roll- och brädspel och som vill ingå i gamingstaget och tillsammans med dem och projektledaren vill leda Equmenia Gamings arbete framåt.

skriv här

skriv här

skriv här

Jag vill engagera mig för Equmenia

  • Skriv. t.ex. "Scoutstaget".