Prova på-träff för scouter

Vi vill att barn och unga ska få växa och uppleva äventyr! Att anordna ett prova på-tillfälle i er scoutkår kan vara ett bra sätt att möjliggöra för nya barn och unga i ert område att upptäcka scouterna och Equmenia.

Tidsåtgång
1-2 timmar
Ålder
8-12 år
Kategori
Rekrytering, Andakt

Här är ett förslag på aktiviteter att göra på prova-på-dagen! Berätta om vilka ni är, vad scouting är och varför ni har scouter. Tänk på att genomgående förklara sådant som kanske inte är självklart för alla, för att de som kommer nya ska känna sig inkluderade och välkomna!

 

Så här går det till

BJUD IN 

För att det ska komma någon till er prova på-dag måste ni göra reklam för den. Här finns en lapp att redigera i Canva och sen dela ut till alla intresserade.

Prova på dag

LEKAR

Vi behöver se alla som kommer och är med! Det kan därför vara bra att börja med en kort lärakännalek så att alla känner sig sedda och välkomna! Beroende på hur lång dag ni gör och hur gruppen är kan ni göra fler lekar! 

Lek – Ställ i ordning 

En annan lek går ut på att öva på att se kopplingen mellan karta och verklighet.

Lek – Gömma kåsor

Tips! Spara kåsan för att servera saft i till fikat!

ELDA

I scouterna är elden en viktig del! Prata med de nya scouterna om vad som är viktigt att tänka på när man eldar och gör tillsammans upp en eld. Låt scouterna hjälpas åt att samla ihop och lägga på ved och kanske tända en tändsticka. Kom också ihåg att berätta om vikten av att släcka en eld.  

PINNBRÖD

När ni fått ihop en eld föreslår vi att ni gör något med den – som exempelvis pinnbröd! Dels för att det är gott och dels för att det skapar fler tillfällen att engagera barnen och lära känna dem.

Förbered gärna degen innan så att det går smidigt. (Tänk också på i förberedelserna att det kan finnas barn som behöver specialkost).  

Recept – pinnbröd 

Kanske kan ni skriva ut receptet och ge till de scouter som vill ha med sig hem?

SCOUTROP

Scoutrop är perfekta kring lägerelden. Det är roligt och skapar stämning, sammanhållning och ger scoutingen särprägel. Gå igenom ropen först så att alla känner sig inkluderade, då blir det mycket roligare!

Här finns en en lång lista scoutrop!

 

ANDAKT

Innan ni skiljs åt och elden släcks, avsluta med en andakt.

Här är en ni kan använda er av om ni vill! 

Scoutandakt – Jesus är världens ljus 

AVSLUTNING 

Gör scouthälsningen tillsammans. Var noga med att tacka för idag och bjud in dem att komma tillbaka. Skicka till exempel med ett terminsschema så de vet vad som händer.

Här finns en mall att redigera och anpassa till er scout-verksamhet som de kan få med sig hem!

Bli scout

Här finns ytterligare en mall att använda för att bli fler ledare!

Ledarrekrytering 

Anpassning