Equmenia Ton släpper musik som landar rakt in i familjegudstjänsten

Equmenia Ton är Equmenias låtskrivarprojekt med både låtskrivarhelger och producering av musik som kommer ut på olika streamingtjänster. Förhoppningen är att Equmenia Ton ska få bidra till ny sång och musik som kan användas i föreningar och församlingar.  

Ett fint exempel på hur låtarna från Equmenia Ton kommer till användning finns i Equmeniakyrkan Örbyhus.  Efter ett letande efter lämplig temasång för vårens alla familjegudstjänster kom LiveEP:n från Equmenia Ton med bland annat “Himlen tillhör er” och landade perfekt hos dem. “Texten funkar med yngre barn, några ljuvliga smågrabbar stod och gungade med. Samtidigt är det en text som går in i hjärtat även på vuxna, själv stod jag längst bak i kyrksalen och grät en skvätt,” säger Sara Löfstedt, diakon i Equmeniakyrkan i Örbyhus. 

Fler spännande släpp är pågång i vår, låtar som just nu håller på och produceras! Fader förlåt dem och Jesus Du är vår Gud finns på streamingstjänster om ett par veckor för att kunna komma till användning under påskhelgen. De passar bra till t.ex. Långfredags- och Påskdagsgudstjänst. En till ljuvlig låt, Friheten, kan ni se fram emot på själva Påskdagen.

Fader förlåt dem
De vet inte vad de gör
I Dina händer lämnar jag mig

(ur Fader Förlåt dem)

I vår nöd finns kraften i Jesu namn 
Genom sprickorna forsar glädjen fram 
Och hans ord är sant 
Blommorna slår ut, våren spirar här 
Fåglarna berättar att ljuset är 
Livets Gud är här

(Ur Friheten)

Tryck på knappen för att se allt som Equmenia Ton har släppt hittills. Här hittar du också länkar till noter och musikvideos.