Våga pröva idrottskonfa!

Våga prova. Våga bjuda på dig själv! Du behöver inte bara elitidrottare själv, men känner du att det är viktigt att röra sig så tveka inte!

Ingela Öhman
Ingela Öhman, ledare för Pulsgruppen Idrottskonfa i Väse.

Detta säger Ingela Ingela Öhman, diakon i Väse utanför Karlstad. Där de har haft Idrottskonfa, eller Prova-på-konfa som det egentligen heter i över 15 år. Upplägget är enkelt; konfirmander testar alla möjliga idrotter.Och det behöver inte vara krångligare än så!

Varför inte låta konfirmationstiden bli en tid då ungdomarna får skapa gemenskap och relationer även i träningen och idrotten?

– Det finns så många bilder när vi jobbar med tro. Olika positioner som behövs för att vi ska arbeta bra tillsammans. Framför allt tar man hand om sig, vi rör oss och jobbar med hjärnan. Kropp och själ!

Ingela Öhman är diakon i Väse utanför Karlstad, och finns med i det mesta som rör församlingens barn- och ungdomsarbete. Idrottskonfa, eller Prova-på-konfa som det egentligen heter har funnits i snart 15 år. Upplägget är enkelt; konfirmander testar alla möjliga idrotter.

– Det blir innebandy, löpning, bowling, volleyboll, skidor och besök av idrottsprofiler, berättar Ingela.
– Vi lägger upp det på en nivå att alla kan vara med, vi har låg tröskel och man måste inte hålla på med idrott på sin fritid. Sen är vi ledare också med och det tror jag är viktigt.

Årets konfirmandgrupp har hajker, gemensamma konfaläger och massa idrotter att se fram emot. Ingela skickar med en uppmaning till konfaledare som vill testa nåt nytt.
– Våga prova. Våga bjuda på dig själv! Du behöver inte bara elitidrottare själv, men känner du att det är viktigt att röra sig så tveka inte!

Ingela är en av alla fantastiska ledare inom Equmenia! Längtar du också efter att dela din tro och ditt intresse för träning och motion? Starta en Pulsgrupp! Kanske längtar kyrkans ungdomar eller studenter efter ett roligt sätt att träna och röra sig eller kanske behöver söndagsskolan en idrottsaktivitet?

Kontakta Equmenias idrottskoordinator och berätta om dina drömmar. Vi vill hjälpa dig att skapa en Pulsgemenskap.