Vad ska du göra till hösten?

Observera

Denna text publicerades första gången den 19 mars, 2019. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Många som tar studenten och andra unga får frågan om vad de ska hitta på efter gymnasiet. Det är inte alltid lätt att ha ett svar men här finns flera bra förslag som Equmenia och Equmeniakyrkan arrangerar i samarbete med våra folkhögskolor. Ta en titt på dessa filmklipp och fundera på om något av detta känns rätt för just dig eller tipsa alla du känner som ännu inte vet vad de ska göra till hösten!


Apg 29

Att formas till en Jesu lärjunge och att forma andra. Drömmen är att kunna leva efter de principer den första församlingen hade och som vi läser om i Apostlagärningarnas första del.
Apg29-året: En termin utomlands, en termin i Sverige – ett år av lärjungaskap

Apg29-året är ett år då du får möjlighet att leva och tränas för lärjungaskap, församling och mission tillsammans med andra i olika utmanande miljöer. Året består av terminskurserna Apg29 och Apg29 Pionjär. Under hösten åker du utomlands med Apg29 på en tre månaders lärjungaskola. Våren spenderas i en pionjär miljö i Sverige tillsammans med två-tre andra i ett team.

Både Apg29 och Apg29 Pionjär är kurser som går att söka separat, men vårterminen är utformad för att fungera som en naturlig fortsättning på hösten utomlands.

Läs mer om Apg 29


Bibellinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola

Bibellinjen = ”Bibelåret” eller ”Pulsåret” eller nya spåret ”Bibel kreativ”
Bibellinjen på SVF är en ettårig bibelskola med tre olika inriktningar – Bibelåret, Pulsåret och Bibel kreativ. Den största delen av tiden är gemensam, och den andra delen spenderas i det valda spåret där du har möjlighet att rikta in dig på det som passar dig bäst.

Läs mer om Bibellinjen


Bibelfjäll

Är du nyfiken och gillar utmaningar – välkommen till Bibelfjäll!

Här får du lära dig många nya saker och samtidigt känna att du tänjer lite på gränserna. Du kommer att klara av mer än vad du tror. På tal om tro… funderar du över meningen med livet och söker, här får du möjlighet att ställa dina frågor och fundera vidare tillsammans med andra.

Samtidigt uppleva hur det är att bo och leva i Skandinaviens mest kompletta fjällområde och träffa experter inom fjällräddning, glaciärer, toppturer, grottor, vandringar och samtidigt få prova på allt detta.

Läs mer om Bibelfjäll


Glokal

Vill du lära känna en annan kultur, få en vidgad världsbild, bli utmanad och samtidigt vara med och göra skillnad för andra människor? Då ska du söka till Svfs och Equmenias nya kurs Glokal!

Vi erbjuder en kurs där vi tänker globalt, men agerar lokalt. En kurs där det lilla, nära mötet spelar roll för hela världen som sammanhang, och där världen blir tydlig också i det lilla mötet.

Läs mer om Glokal