Inställt: Ska’ut Mera Fjäll

Observera

Denna text publicerades första gången den 4 februari, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Ska’ut Mera Fjäll är tyvärr inställt pga situationen med corona-viruset.

Välkommen till scoutledarkursen Ska’ut Mera Fjäll 9-14 aug 2020 i Oviksfjällen.

Detta är en kurs där du får fokusera på och utveckla ditt scoutledarskap och vi gör det i en vacker fjällmiljö. Kursen vill ge dig som ledare kunskap som du kan använda i din egen scoutkår, och göra tröskeln för nya fjällvandringar lägre. 

Program: Kursen är en vandring på fjället där vi blandar teori, praktik och upplevelser. Kursen startar söndag. Måndagen är en förberedelsedag med dagsvandring där du får chans att prova din utrustning och träffa din patrull. Från tisdag till fredag är vi ute på fjället och bor i tält. På fredagen återvänder vi till Fjällgården för utvärdering och avslutning. 

Kursmoment/innehåll

  • Scoutledarskap i fjällmiljö 
  • Riskanalys, säkerhetsfrågor, utmaningar i att leda en grupp. 
  • Friluftskunskap, navigation, utrustning, matlagning och torkning. 
  • Allmän fjällkunskap, fjällets flora och fauna.
  • Kristen tro i möte med fjället och ledarskapet. Vi gör en yttre vandring, men också en inre.
  • Reflektion och samtal om att vara scoutledare. 
  • Indelning i patruller

Tid: Söndag 9 augusti till fredag 14 augusti 2020

Plats: Oviksfjällen, Höglekardalen/Bydalen, väster om Storsjön och Östersund. Utgångspunkt är Fjällgården (www.fjallgarden.org) som ägs av några församlingar i Jämtland.

För vem? Alla ledare och scouter som är 18 år eller äldre. För att delta i Ska’ut Mera Fjäll skall du antingen ha fullföljt Ska’ut-utbildningen, ha gått en grundläggande scoutledarkurs t.ex Leda scouting, eller varit scoutledare minst två år.  

Förkunskaper: Det krävs inga förkunskaper om fjället. Du skall ha testat att gå 15 km med din veckopackning (15-20 kg). Använd tiden fram till kursen till att träna!

Kostnad och anmälan: Sista anmälningsdatum är 15 juni. Det lönar sig att anmäla sig tidigt! Fram till och med 31 maj kostar kursen 1700 kr. Från och med 1 juni är priset 2100 kr. Efteranmälan är möjlig i mån av plats. Kurskostnaden är exklusive ditresa/hemresa. Kurskostnaden återbetalas endast om kursen ställs in och vid sjukdom med läkarintyg och då återbetalas kurskostnaden minus adm.avgift på 500 kr.  

Du anmäler dig genom att följa länken. Där väljer du att betala med Swish på en gång eller få en faktura på e-post. 

Detta är en kurs, sök kommunala bidrag. Prova också möjligheterna att söka stipendier och fonder på din hemort, kanske kan din egen församling/förening bidra. Kontrollera att din hemförsäkring även inkluderar reseförsäkring.

Anmäl dig genom att följa länken: https://forms.gle/RPPVo7WrGijSxC7z5

Antal deltagare: Max 18. Deltagarna delas in i patruller med en handledare i vardera. 

Kursledare: Emma Frisell, Mikael Nilsson, Atle Svanberg

 

Kursarrangör: Equmenia och Bromma Folkhögskola

 

Vid frågor kontakta: 

Atle Svanberg, atle.svanberg@equmenia.se, 076-5053241

Mikael Nilsson, mikael.nilsson@equmenia.se, 070-7106172