Sofi drömmer om att starta fler Pulsgrupper

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 december, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

–Jag ville kombinera tro och idrott och hade tanken om en nybörjargrupp för träning i kyrkan. Så blev jag tillfrågad om att köra på det, och det var en sån härlig och märklig känsla säger Sofi Kristensson, Fiskebäck –Detta hade jag ju alltid velat!

Pulsgruppen i Fiskebäck är ett fantastiskt exempel på hur enkelt det är att kombinera tro & idrott. Sofi bjöd in alla som gillar att springa och träna ute. En kort bön, sedan väntar löpning och styrketräning, alltid ute. Initiativet prisades på Equmeniagalan 2015, då Sofi utsågs till årets pionjär för sitt arbete att koppla ihop kyrkan och intresset för träning.

–Vi inleder med att läsa ut Puls Andaktsbok, därefter ber vi en bön och presenterar oss för varandra. Efteråt samlas vi en i en ring och läser ”Gud som haver”.

–Jag drömmer om att åka runt och starta fler sådana här grupper! Prata om hur viktigt det är att vi rör oss. När vi är utomhus är vi på neutral mark och precis som med leken talar idrott alla språk. Men sen när vi läser ”Gud som haver” suger det liksom till i magen på mig, de som inte är med i kyrkan kan den bönen. En person var med, som blivit avskräckt av kyrkan som barn, men kommer nu på träningen”

Längtar du efter att dela din tro och ditt intresse för träning och motion med andra? Starta en Pulsgrupp! I en Pulsgrupp kan du, som Sofi, förena din tro och din favoritidrott. Kanske längtar kyrkans ungdomar eller studenter efter ett roligt sätt att träna och röra sig eller kanske behöver söndagsskolan en idrottsaktivitet?

Kontakta Equmenias Puls-koordinator och berätta om dina drömmar. Vi vill hjälpa dig att skapa en gemenskap för tro och idrott.