Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
28 december, 2023 - 2 januari, 2024

Nyårsläger i Hemavan

Fira in det nya året på bästa tänkbara sätt – på Nyårsläger i Hemavan!

När och var?

28 december – 2 januari möts vi till sex härliga lägerdagar på vår fina fjällanläggning STF Hemavan Fjällstation med ski in – ski out.

För vem?

Nyårslägret i Hemavan är för dig i åk. 7 och uppåt.

Vad händer?

Vi kommer njuta av allt vad vinter och läger i Hemavan har att bjuda på. Det kommer finnas olika aktiviteter att välja mellan. På förmiddagarna får du välja mellan gemensamma uteaktiviteter eller att åka i backen. Efter lunch kan du fortsätta åka i backen eller välja någon annan av aktiviteterna inomhus. Det kan vara aktiviteter som rör kreativa uttryck, musik, spel och gaming eller någon sorts fördjupning i olika teman kring kristen tro.

Utöver aktiviteterna så blir det stämningsfulla gudstjänster, undervisning, gemenskap, kvällshäng och inte minst en fet nyårsfest med god mat, spex och disco. På kvällshänget finns möjlighet till häng eller spontanaktiviteter såsom att spela tv- och brädspel.

Kostnad

Anmälan är bindande och vid avanmälan efter sista anmälningsdagen faktureras en anmälningsavgift på 300 kr. Deltagaravgiften eller anmälningsavgiften faktureras per e-post efter lägrets slut till den angivna mejladressen i anmälningsformuläret. Anmälningsavgiften uteblir vid avanmälan p.g.a. sjukdom mot uppvisande av läkarintyg. Vid utebliven avanmälan faktureras hela avgiften.

Deltagaravgiften är enligt följande:

  • Jag bor i region Nord, gemensam resa ingår (2000 kr)
  • Jag bor inte i region Nord och fixar egen resa (1800 kr)

För deltagare i region Nord inkluderar avgiften resan. Utöver lägeravgiften tillkommer avgift för ev. liftkort och skid- och snowboard-hyra som du ordnar med själv på plats. Vi är flera som brukar göra detta och vi går tillsammans till uthyrningen för att ordna med detta.

Syskonrabatt

Som syskon får du rabatt, första syskonet betalar full avgift, övriga syskon halva avgiften. Syskonrabatt går ej att kombinera med ledarbidraget.

Ledarbidrag

Som förening kan ni söka bidrag för era ledare som följer med på lägret. Bidraget är upp till halva ledarkostnaden. Läs mer om ledarbidraget här.

Anmälan för deltagare

Anmälan är stängd 

I mitten av december kommer du som deltagare att få ett informationsbrev skickat till din e-post med mer information om lägret.

Ansökan om att åka som ledare eller hjälpledare

Du som önskar att få åka som ledare eller funktionär på lägret ansöka om det HÄR

Anmälan stänger 28 november.

Hjälpledare: Som hjälpledare är du med och bidrar med den du är för att göra nyårslägret till ett härligt läger för våra deltagare. Ledare och hjälpledare delar på ansvarsuppgifterna utifrån vad som behöver göras och vad var och en tycker är roligt, och kanske lite utmanande, att ta ansvar för så det blir en balanserad ansvarsfördelning. Varje dag under lägret har vi en ledar- och hjälpledarsamling för att stämma av läget. Som hjälpledare är du deltagare i en smågrupp. Hjälpledare kan du vara om du vill prova på ledarskapet och växa in i ledarrollen. Som hjälpledare får du stöd i din ledarroll från lägrets ledare.
 

Ledare: Som ledare på nyårslägret förväntas du, förutom det som gäller för hjälpledarna, att vara ledare för en smågrupp, antingen själv eller tillsammans med någon annan ledare. Du ska själv ha gått ut gymnasiet.

Som förberedelse inför lägret har vi en digital ledar- och funktionärssamling i början på december för lägrets alla ledare och hjälpledare. I särskilda fall kan dispens ges för utelivet deltagande.

Resor

Vi åker tillsammans från våra olika orter i regionen med länstrafikens bussar och kommer fram på eftermiddagen/kvällen till Hemavan. Bussresorna arrangeras av regionen och mer information om tider kommer närmare lägret. Du kommer åka tillsammans med din ledare och de tonåringar som åker från samma ort.

Deltagare utanför region Nord ansvarar för sin egen resa, men med möjlighet att åka med samma bussar från orter i region Nord.

Frågor?

Kontakta vik. regionsamordnare Matilda Alling.