Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
27 december, 2022 - 1 januari, 2023

Nyårsläger i Hemavan

Fira in det nya året på bästa tänkbara sätt – på nyårslägret i Hemavan!

Nu är det tredje gången gillt för nyårslägret i Hemavan! Under de senaste två åren har vårt härliga nyårsläger blivit inställt med anledning av de då gällande restriktioner. Men nu är det äntligen dags och temat för årets nyårsläger är just därför ”Tredje gången gillt”. I år så får vi dessutom välkomna det nya annexet med sina nya fräscha rum!

När och var?

27 december – 1 januari möts vi till sex härliga dagar på vår fina fjällanläggning STF Hemavan Fjällstation med ski in – ski out.

För vem?

Nyårslägret i Hemavan är för dig i åk. 7 och uppåt.

Vad händer?

Vi kommer njuta av vad vinter och läger i Hemavan har att bjuda på. Det kommer finnas flera olika valbara aktiviteter att välja mellan. På förmiddagarna får man välja mellan gemensamma uteaktiviteter (Puls) eller att åka i backen (Puls). Efter lunch kan man fortsätta åka i backen (Puls) eller välja någon annan av de valbara aktiviteterna inom:

Kreativa uttryck olika kreativa aktiviteter som varierar från dag till dag.

Gaming vi spelar spel med och mot varandra. Olika spel från dag till dag.

Fördjupning vi djupdyker i olika teman kring kristen tro de olika dagarna och funderar kring vad det kan få betyda för oss.

Utöver aktiviteterna så blir det stämningsfulla gudstjänster, undervisning, gemenskap, kvällshäng och inte minst en fet nyårsfest med god mat, spex och disco. På kvällshänget finns möjlighet att hänga eller spontanaktiviteter så som spela tv- och brädspel.

Kostnad

Anmälan är bindande och vid avanmälan efter sista anmälningsdagen faktureras en anmälningsavgift på 300 kr. Deltagaravgiften eller anmälningsavgiften faktureras per E-post efter lägrets slut.

Anmälan är bindande och vid avanmälan efter sista anmälningsdagen faktureras en anmälningsavgift på 300 kr. Deltagaravgiften eller anmälningsavgiften faktureras efter lägrets slut till den angivna mejladressen i anmälningsformuläret. Anmälningsavgiften uteblir vid avanmälan p.g.a. sjukdom mot uppvisande av läkarintyg. Vid utebliven avanmälan faktureras hela avgiften.

Deltagaravgiften är enligt följande:

  • Jag bor i region Nord, gemensam resa ingår (1 950 kr)
  • Jag bor inte i region Nord och fixar egen resa (1 750 kr)

För deltagare i region Nord inkluderar avgiften resa. Utöver lägeravgiften tillkommer avgift för ev. liftkort och skid- och snowboard-hyra som du ordnar med själv på plats. Vi är flera som brukar göra detta och vi går tillsammans till uthyrningen för att ordna med detta.

Syskonrabatt

Som syskon får du rabatt, första syskonet betalar full avgift, övriga syskon halva avgiften. Syskonrabbatt går ej att kombinera med ledarbidraget.

Ledarbidrag

Som förening kan ni söka bidrag för era ledare som följer med. Bidraget är upp till halva ledarkostnaden. Läs mer om ledarbidraget här.

Anmälan för deltagare

ANMÄLAN DELTAGARE NYÅRSLÄGRET 2022-2023 är nu stängd. Vid frågor kontakta föreningsutvecklare Joel Powell.

Anmälan öppnar 27 oktober och du som deltagare anmäler dig senast den 27 november här på hemsidan.

I mitten av december kommer du som deltagare att få ett infobrev skickat till din E-post med mer information om lägret.

Ansökan om att åka som ledare eller funktionär

Du som önskar att få åka som ledare eller funktionär på lägret ansöka om detta här.

ANSÖKAN LEDARE/FUNKTIONÄR NYÅRSLÄGRET 2022-2023

Som förberedelse inför lägret har vi en digital ledar- och funktionärssamling den 12 december 19:30-21:00 för lägrets alla ledare och funktionärer. I särskilda fall kan dispens ges för utelivet deltagande.

Resor

Vi åker tillsammans från våra olika orter i regionen med länstrafikens bussar och kommer fram på eftermiddag/kvällen till Hemavan. Bussresorna arrangeras av regionen och mer information om tider kommer närmare lägret. Du kommer åka tillsammans med din ledare och de tonåringar som åker från samma ort.

Deltagare utanför region Nord ansvarar för sin egen resa, men med möjlighet att åka med samma bussar från orter i region Nord.

Frågor?

Kontakta regionsamordnare Joel Powell.

Affisch och flyer

För utskrift att sätta upp i din kyrka och ge till dina kompisar finns flyer att ladda ner nedan.

Nyårsläger Hemavan 2022-2023 Affisch

Nyårsläger Hemavan 2022-2023 Flyer

Önskar er förening/kyrka få flyern utskriven så kontakta föreningsutvecklare Joel Powell.

Samarrangemang

Nyårslägret arrangeras i samarbete med Härnösands folkhögskola.