Laddar Evenemang
 • Detta evenemang har redan ägt rum.
27 december, 2021 - 1 januari, 2022

Nyårsläger i Hemavan

Fira in det nya året på bästa tänkbara sätt – på nyårslägret i Hemavan! I år så får vi, förhoppningsvis, också välkomna det nya annexet med sina nya fräscha rum!

När och var?

27 december – 1 januari möts vi till sex stycken härliga dagar på vår fina fjällanläggning STF Hemavan Fjällstation med ski in – ski out.

För vem?

Nyårslägret i Hemavan är för dig i åk. 7 och uppåt.

Vad händer?

Vi kommer njuta av vad vinter och läger i Hemavan har att bjuda på. Det kommer finnas flera olika valbara aktiviteter att välja mellan, bland annat:

 • Utförsåkning
 • Rollspel
 • Musik
 • Brädspel
 • Hetsturnering
 • Transponderjakt
 • Bakning

Utöver aktiviteterna så blir det stämningsfulla gudstjänster, undervisning, gemenskap, kvällshäng och inte minst en fet nyårsfest med god mat, spex och disco. På kvällshänget finns möjlighet att hänga eller spontanaktiviteter så som spela tv- och brädspel.

 

Medverkande

Till årets nyårsläger har vi den stora äran att få välkomna Elsa Cronhjort som särskilt inbjuden talare.

Jag heter Elsa Cronhjort och är från Stockholm. Jag pluggar till pastor och är inne på tredje året. Jag ser fram emot att få komma till Hemavan och vara med på nyårsläger av många anledningar, dels för att läger äger men också för att få lära känna nya vänner och för att få njuta lite extra av Guds skapelse! På min fritid gillar jag att vara ute i naturen med min hund eller häst, och allra bäst är när det är vinter och vi kan åka skidor och leka i snön!

Kostnad

Anmälan är bindande och vid avanmälan efter sista anmälningsdagen faktureras en anmälningsavgift på 300 kr. Deltagaravgiften eller anmälningsavgiften faktureras per E-post efter lägrets slut.

Deltagaravgiften är enligt följande:

 • Jag bor i region Nord är medlem i en Equmeniaförening (1 850 kr)
 • Jag bor i region Nord, men är ej medlem i en Equmeniaförening (2 000 kr)
 • Jag bor inte i region Nord och fixar egen resa (1 650 kr)

För deltagare i region Nord inkluderar avgiften resa. Utöver lägeravgiften tillkommer avgift för ev. liftkort och skid- och snowboard-hyra som du ordnar med själv på plats. Vi är flera som brukar göra detta och vi går tillsammans till uthyrningen för att ordna med detta.

Syskonrabatt

Som syskon får du rabatt, första syskonet betalar full avgift, övriga syskon halva avgiften. Syskonrabbatt går ej att kombinera med ledarbidraget.

Ledarbidrag

Som förening kan ni söka bidrag för era ledare som följer med. Bidraget är upp till halva ledarkostnaden. Läs mer om ledarbidraget här.

Anmälan för deltagare

Anmälan öppnar 27 oktober och du som deltagare anmäler dig senast den 27 november här på hemsidan.

Antalet platser för lägret  är i dagsläget begränsat till 70 stycken. Fler platser kan tillkomma ifall det nya annexet är färdigt. Ifall lägret blir fullt fördelas platserna utifrån när anmälningarna inkommit.

I mitten av december kommer du som deltagare att få ett infobrev skickat till din E-post med mer information om lägret.

Ansökan om att åka som ledare

Du som önskar att få åka som ledare på lägret skickar in din ansökan här.

Resor

Vi åker tillsammans från våra olika orter i regionen med länstrafikens bussar och kommer fram på eftermiddag/kvällen till Hemavan. Bussresorna arrangeras av regionen och mer information om tider kommer närmare lägret. Du kommer åka tillsammans med din ledare och de tonåringar som åker från samma ort.

Deltagare utanför region Nord ansvarar för sin egen resa, men med möjlighet att åka med samma bussar från orter i region Nord.

Frågor?

Kontakta regionsamordnare Joel Powell.

Affisch och flyer

Affisch Nyårslägret i Hemavan 2021

Flyer Nyårslägret i Hemavan 2021

Samarrangemang

Nyårslägret arrangeras i samarbete med Härnösands folkhögskola.