Laddar Evenemang
2 februari, 2022 18:00 - 6 februari, 2022 18:00

Equmenia Vinter

Toppbild bibelfjäll

Equmenia Vinter kommer inte att genomföras under 2022. Däremot finns planer på att genomföra något under 2023.

 

Equmenia Vinter en mötesplats för ledare och unga vuxna som ger plats för den bredd som finns i Equmenia. Det blir dagar där vinteraktiviteter varvas med skön gemenskap, intressanta samtal och goda andakter.

Det blir dagar med:

  • Skidåkning, på fjället, i backen, i träningsspåret.
  • Andakter
  • Samlingar om tro, ledarskap och hälsa.
  • Gemenskap, samtal och god mat.

Under några år genomförde Equmenia en Fjällkurs. Nu vill utveckla den och skapa Equmenia Vinter. Det blir dagar där scoutledaren, under skidturen, kan möta en församlingsanställd ungdomsledare och pratar om ledarskap. Eller den som deltagit i APG29 får, under tiden man sitter i liften, berätta om sina upplevelser för den som funderar på att delta i en skola. Så kan det vara tonårsledarna som, under middagen, delar sina tankar om tron utifrån det som togs upp i morgonens andakt. Eller Puls ledarna som tipsar varandra om hur man kan genomföra en bra Pulsaktivitet.

Dagarna är sker vid Pensionat Mulfjället i Duved, vilket innebär närhet till både skidspår och skidbackar. Det ger  möjligheter till att träna inför Vasaloppet, gå på tur över fjället, pressa några carvingsvängar i den branta pisten eller helt enkelt göra några glidarsvängar i den blåa backen. Kort sagt, det finns möjlighet till många olika former av skidåkning. Till detta kan även läggas en mängd andra aktiviteter som finns i och runt Åre.

Det blir andakter och andra pass där tar upp sånt som vi arbetar med i Equmenia. Det kan handla om tro, ledarskap, hälsa eller något annat ämne med koppling till Equmenia.

Anmälan öppnar 15 september och sista anmälningsdag är 1 december. Antal platser är begränsade.

Frågor: kontakta ola.rikner@equmenia.se