Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
28 okt - 31 okt

Eqon Nord

Eqon nord i vit text mot svart bakgrund

När och var?

Eqon 2022 är den 28-31 oktober i Missionskyrkan, Luleå. Vi träffas fredagen den 28 oktober med fika 20:00 och avslutar måndagen den 31 oktober omkring kl. 14:00.

För vem?

Eqon är för dig som går i åk. 7 eller är äldre.

Vad kommer hända?

På Eqon så kommer vi tillbringa den största delen av tiden till att fördjupa oss i bordsrollspel och brädspel. För de som vill så ges möjlighet att introduceras och spelar rollspel. Vi kommer ha andakter och hjälpas åt med att laga mat.

Begränsat antal plaster!

Varje grupp kommer bestå av ca 5 spelare plus en spelledare. På grund av det så kommer platserna vara begränsade så när anmälan släpps så är det först till kvar som gäller. Hur många som kommer kunna anmäla sig beror på hur många spelledare vi har under lägret.

Vilka spel kommer vi spela?

Bordsrollspel

Detta är inte bestämt vilka rollspel vi kommer spela utan beror på vilka regler som respektive ledare är inlästa på. Men oberoende av vilket spel man kommer få spela så är upplevelsen ett spännande äventyr där du som spelare styr vart historien för er.

Vad är bordsrollspel?

Att spela rollspel är som att läsa en bok eller titta på en film. Du sitter tillsammans med dina kompisar runt ett bord och du har din rollperson framför dig. Rollpersonen är en påhittad hjälte som du spelar i spelet. Du och dina kompisar har också pennor, suddgummin och tärningar med er vid bordet. Ni har med er en spelledare som har läst igenom hela äventyret. Spelledaren för berättelsen framåt. Han eller hon beskriver platser och händelser och vad alla personer i spelet gör, utom era rollpersoner. Rollpersonerna bestämmer ni själva över. Tillsammans upplever ni ett spännande äventyr.

Dungeons & Dragons är ett av de största rollspelen i världen. Här finns en Youtube-länk som förklara vad D&D är men förklaringen fungerar för att förklara vad rollspel är och hur det kan gå till. (klippet är på engelska)

Sällskapsspel

För dig som väljer att vara med i sällskapsspelgruppen så kommer vi att spela ett flertal sällskapsspel samt därtill kommer det finnas möjlighet att prova på att spela ett kortare rollspel.

Behöver jag några förkunskaper?

Nej, du behöver inte veta något om rollspel innan för att vara med på detta läger. Spelledarna kommer att guida alla genom allt som behöver göras och förklara regler efterhand.  Du kommer med den du är och precis som din rollspelskaraktär utvecklas under spelet kommer också du som spelare lära dig på vilket sätt du trivs med att spela.

Anmälan och kostnad

För att göra allt så rättvist som möjligt kommer vi ha en fast tid när anmälningen för lägret börjar, från att den öppnar är det först till kvarn som gäller.

Den 28 september kl 18:00 öppnar anmälan här. Ingen anmälan inkommen före första anmälningstillfället (28/9 18:00) kommer att räknas.

Sista anmälningsdag är 23 oktober.

Lägret, exklusive resa, kostar 280 kr och är ni flera från samma familj får du 100 kr i rabatt för medföljande syskon. Om inget annat anges i anmälan faktureras varje deltagare enskilt i efterhand.

Som förening kan ni söka bidrag för era ledare som följer med. Bidraget är upp till halva ledarkostnaden. Läs mer om ledarbidraget här. 

Vad behöver jag ha med mig?

  • Kläder och personlig utrustning för en helg borta.
  • Bibel, anteckningsblock, penna.
  • Inneskor/tofflor/Varma strumpor
  • Fickpengar
  • Om du har, ett set med rollspelstärningar, (kommer finnas att låna)
  • Sovsäck och kudde och luftmadrass/liggunderlag
  • Godis

Ledare

Vi kommer ha ett antal ledare som också är spelledare för sina respektive grupper. Till det så finns det också möjlighet för ett litet antal extra ledare att anmäla sig. Man får då sitta med som deltagare i någon spelgrupp men i övrigt fungera som ledare på lägret.

Ledarsamling

Som ledare har vi en digital ledarsamling inför lägret måndagen den 24 oktober kl. 18:30-19:30.

Profilprodukter

Equmenia Nords snygga profilprodukter (mössa, t-shirt och hoodie) kommer finnas till försäljning under lägret.

Kontakt

Olle Björck, Teamsamordnare Gamingteamet

070-5124274

oa.bjorck[at]gmail.com