Publicerat 

Idrottsvolontär

Idrottsvolontär

Åk till Kongo-Brazzaville som idrottsvolontär!

 

Varje år sänder Equmenia ut två idrottsvolontärer till vår idrottsskola i Brazzaville. Under cirka sex månader får du uppleva landet och bo hemma hos en kongolesisk familj. Dina uppgifter handlar framförallt om att arbeta som ungdomsledare och tränare. Därför behöver du känna dig bekväm i rollen som ledare och tränare i antingen gymnastik, beachvolleyboll eller fotboll.

 

Några korta fakta om att åka som idrottsvolontär:

Tid: oktober 2019 till april 2020.

Plats: Brazzaville, huvudstad i Kongo-Brazzaville.

Kostnad: 12 000 kr. I det ingår flyg t/r, mat och boende på plats samt vaccinationer och malariaprofylax. Kostnaderna är egentligen betydligt högre men resten betalas av Equmenia och Equmeniakyrkan.

 

”Att få möjligheten att spendera en längre tid i ett annat land, få lära känna en ny kultur, nya människor, lära sig ett nytt språk är saker som jag är så tacksam för. Bland de bästa minnena är när jag var på idrottsskolan och fick leka och hänga med alla barn, få ge dem kärlek men samtidigt få så mycket tillbaka, det var fantastiskt.”
                                                                     Stina Holmqvist, Idrottsvolontär Kongo-Brazzaville

 

Dagarna för idrottsvolontärerna brukar se ut ungefär såhär: förmiddagarna handlar om att förbereda för eftermiddagarnas träningar eller att göra olika praktiska uppgifter som behövs på idrottsskolan tillsammans med personal på plats.

Tidig eftermiddag, innan dess att träningarna drar igång, är du som volontär även med på de sociala aktiviteter som erbjuds på idrottsskolan som exempelvis kan handla om värderingsövningar, engelskaundervisning eller att spela spel med barnen.

Efter det drar träningarna igång och då är din roll beroende på erfarenhet och språkkunskaper antingen att hjälpa till i någon av de olika grupperna eller att leda en själv.

Vill du veta mer om hur livet som idrottsvolontär kan vara så kan du kolla in Instagram där de två volontärer som nu är på plats, perioden 2018/2019, delar med sig av sina erfarenheter. 

Spana in @idrottsskolorna på Instagram

 

 

Ansökan

Eftersom franska är det språk som du som blir antagen kommer att ha som arbetsspråk när du är på plats behöver du ha åtminstone grundläggande kunskaper när du kommer dit. Om du inte sedan tidigare kan franska förutsätts du därför att börja studera språket på egen hand genom ett studieförbund eller liknande. Utan språkkunskaper blir det tufft på plats i Kongo-Brazzaville och dessutom blir det svårt att bidra med det du är där för att göra så satsa på franskan!

Ta chansen till en helt oförglömlig tid som med största sannolikhet kommer att göra avtryck i dig under lång tid framöver!

Här finns ansökningsformulär

Sista ansökningsdag är nu förlängd till 30 april!

Har du några frågor eller funderingar går det bra att mejla eller ringa till Linnéa Jimenez, vik. internationell koordinator, tfn: 08-58 00 31 16 och e-post: linnea.jimenez@equmenia.se.

 

 

 

Om idrottsskolorna