Jens och scoutlagen – en interaktiv berättelse

Följ med i berättelsen där scouten Jens ställs inför ett antal val - nu får ni vara med och välja och skapa berättelsen!

Tidsåtgång
1-2 timmar
Gruppstorlek
2-10, 11-30, 31-
Ålder
8-12 år
Kategori
Prata

I denna aktivitet får deltagarna patrullvis gå en spårning/följa en berättelse som styrs efter patrullens egna val. Under vandringen ställs patrullen för ett antal existentiella frågor. Syftet är att genom berättelsen få scouterna i patrullen att samtala om scoutlagen och vad den innebär i praktiken.

Med en karta över ett området där alla ”kapitel” finns utmärkta ska deltagarna gå igenom berättelsen. Patrullen får i berättelsen följa huvudpersonen som ställs inför ett antal val. Vid varje val får patrullen göra det till sitt eget val och besluta sig för hur de skulle ha gjort i huvudpersonens situation. Patrullens val blir huvudpersonens val och berättelsen fortsätter därifrån. Det tar c:a 2 timmar att ta sig igenom berättelsen.

Vad du behöver

  • Utskriven berättelse, uppdelad kapitel för kapitel
  • Karta över området med kapitelnummer utmarkerade

Källa

Spårningen kommer från lägermaterialet för Flipp som var ett join-in-läger i samband med Equmenias riksscoutläger Trampolin 2013. Berättelsen användes även under Trampolin och presenterades där på ett annat sätt, du hittar den versionen bland Trampolins dagsprogram.