7 tips för en fin alla hjärtans dag för alla!

Visa kärlek och uppskattning för din omgivning, dina vänner och dig själv!

Tidsåtgång
0-10 min
Gruppstorlek
Göra själv
Ålder
8-12 år, 13-17 år, 18+, Ledare
Kategori
Högtider

Så här går det till

Skicka en skräddarsydd spellista till någon du tycker om.

Fundera på vilken typ av musik personen gillar och vilka låtar du vill dela med dig av. Vad vill du göra för typ av lista, vad behöver personen som lyssnar? Pepp-låtar att bli pigg av? En lista att gråta till? En lista med musik till träningspasset? Musik inför en resa?

Skicka din roligaste gif till någon du vill säga hej till idag.

En gif (eller ett meme eller annan rolig bild) är ett perfekt sätt att höra av sig till någon om du inte vet vad du ska skriva. Fundera på om ni har något gemensamt internskämt som är kul att påminna om!

Skriv en uppmuntrande kommentar till någon som har ett innehåll på sociala medier som du gillar.

I sociala medier kan det bli otrevliga kommentarer och dålig stämning. Se till att vara en motvikt mot det och tacka de som bidrar med innehåll som du gillar! Det kan vara en influenser som publicerar något intressant eller en bekant som du sällan har kontakt med men som ofta är rolig.

Läs och fundera på Jesus ord om kärlek i Bibeln i Joh 15:9-12

I Bibeln står det mycket bra om kärlek. Läs det Jesus säger i Johannesevangeliet kapitel 15 vers 9-12 och fundera över vad den texten kan säga dig. En bra metod för att läsa bibeltexter är genom den här bibelmeditationen.

Gör ett presentkort på en upplevelse eller tjänst och ge till någon som behöver det.

Fundera ut vem som ska få ditt presentkort och vad du vill att det ska innehålla. Det kan vara tre lunchlådor, en Mello-kväll med tillhörande snacks, en garderobsrensning eller en fika på stan.

Be för någon du tänker på.

Tänker du på någon som har det svårt? Eller någon som är orolig? Eller någon som är tacksam och glad? Be för den eller de personerna. Ett sätt kan vara att tända ett ljus för den personen.

Unna dig själv något du tycker om.

Alla hjärtans dag är en bra dag för att uppmärksamma nära och kära men man kan ju också fira sig själv! Vad tycker just DU om?  Vad vill du unna dig denna dag? Ett fotbad? Läsa en bra bok riktigt länge? Laga din favoriträtt? En långpromenad? Titta på en favorit-serie?