Equmenias nationella styrelse

Observera

Denna text publicerades första gången den 25 juni, 2018. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Riksstämman väljer en styrelse som leder Equmenias verksamhet fram till nästa riksstämma. Att sitta i styrelsen är roligt, lärorikt och så får du vara med och arbeta med de frågor du tycker är viktiga och påverka Equmenia på ett större plan. Nomineringskommittén söker just nu efter personer till den nationella styrelsen som passar in under följande profiler:

  •  ”Ekonomen”
   Vem känner du som är van vid styrelsearbete och är duktig på siffror? Personen får gärna ha erfarenhet inom ekonomi och vilja använda den kunskapen för att kunna vara experten i styrelsen inom dessa frågor.
  • ”Lokala ledaren”
   Vi söker någon som brinner för föreningen och är lokalt förankrad. Det kan vara en ledare inom Equmenia eller kanske någon som sitter med i en lokal Equmeniaförenings styrelse. Vi söker en person som vill använda sin erfarenhet för att se hur Equmenia nationellt kan underlätta för lokala sammanhang.
  •  ”Teologen”
   Vet du någon som har pluggat teologi? Vi vill hitta en person som gärna går tillbaka till bibelordet för att hitta riktning och förankring i styrelsens arbete. ­

”Visionären”
Vi söker den du känner som alltid tänker större och före alla andra. Den som är outside the box, som vill spränga gränser, nå nya människor, som ser det som inte någon annan ser. Vi letar helt enkelt efter dig som vill ta Equmenia till nya platser och människor, du som drömmer stort och visionerar större.

Förslag på styrelseledamöter baseras alltid i första hand på personlig lämplighet och kompetens.

Känner du någon som du tycker borde sitta i styrelsen? Föreslå dig själv eller någon annan genom att maila Nomineringkommitténnk@equmenia.se 

Sista nomineringsdag är 23 augusti 2018.

 


Hallå, Mattias Persson! Hur är det egentligen att sitta i Equmenias styrelse?
Mattias Persson

–Jag sitter i styrelsen för att jag gillar att vara med och påverka och tänka strategiskt. Att vara styrelsemedlem är även en enorm lektion i föreningsteknik och demokrati. Här får jag bidra med mina erfarenheter och gåvor för att tillsammans med resten av styrelsen sätta riktningen framåt för Equmenia.

Styrelsen ses ungefär en helg varannan månad (förutom på sommaren). Under våra möten pratar vi om allt Equmeniarelaterat på en lite mer strategisk nivå för att på bästa sätt hjälpa våra ledare i lokalföreningarna att nå ut med evangeliet. Förutom möten består dessa helger av gött häng, massor med godis och andakter.