Volontäruppdrag -Scoutledare i Lövgärdet

Observera

Denna text publicerades första gången den 5 oktober, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

I Rosa Huset i Lövgärdet, Angered, startade våren 2019 ett scoutprojekt med målet att lyfta barn och unga samt området. Ambitionen är att utforska vad scouting är i ett utsatt område som Lövgärdet. Projektet är ett samarbete mellan Equmenia, Rosa Huset och Räddningsmissionen.

Vi vill skapa förutsättningar för en meningsfull fritid med naturen som vardagsrum där barn och unga får lära känna sig själva och växa i självförtroende och relationer med andra.

Vi letar nu efter volontärer som vill vara med och stötta verksamheten en gång i veckan. Vi söker dig som gillar att arbeta med barn, vara ute i naturen och som vill göra Lövgärdet till en bättre plats för barn och unga. Som volontär kommer du att finnas med som ledare i scoutverksamheten, det kommer alltid att finnas anställda scoutledare på plats men du kommer att vara en viktigt del av scoutverksamheten. Vi vill skapa ett scoutledarteam som tillsammans jobbar för att utmana scouterna att utvecklas till deras fulla potential. Du får möjlighet att välja på vilket sätt och nivå du engagerar dig.

Vi letar efter dig som är en trygg person med stort tålamod och ha ett hjärta för barn. Vi bedriver scouter på kristen värdegrund men vi välkomnar, såklart, alla världsåskådningar både bland barn och ledare. Tidigare erfarenhet av scouting behövs inte men är välkommet. 

Tid: Tisdagskvällar, kl 17.30-19.45

Minimiåtagande: 2 gånger i månaden

Ålder: Du behöver vara minst 20 år

Anmäl dig här