Vill du bli instruktör till bibeläventyret?

Observera

Denna text publicerades första gången den 25 september, 2019. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Bibeläventyret har funnits sedan år 2000 och är ett samarbete mellan skolan och kyrkorna, som drivs av Svenska Bibelsällskapet. 600 instruktörer från alla kyrkor och samfund gör Bibeläventyr i nästan 1500 klasser per år. Ännu fler skolor vill få Bibeläventyr och vi hoppas att flera församlingar i vår region vill vara med och möta skolornas efterfrågan. Därför har erbjuder Region Öst och Bibelsällskapet nu en kurs som kan göra dig till instruktör för Bibeläventyret. Låter det som något som kan passa dig? Läs mer här!

När du gått kursen blir du en utbildad Bibeläventyrare som på din församlings uppdrag besöker årskurs 4 och 5 på din orts skola och ger lektioner om bibeln, totalt 6 x 90 minuter. Barnen deltar i draman, häpnar över trollerier, rappar 10 Guds bud, memorerar rörelser och nyckelord, rör sig på en karta över Bibelns länder, öppnar en stor Bibel med olika saker i osv. Bibeläventyret följer läroplanen och är icke-konfessionellt. Här finns mycket mer information och anmälan.