Var med och samla in till förmån för Coronaarbetet i Indien

Equmenia samlar in pengar till projektet ”Restoring Childhood, Imparting Rights” som drivs av vår systerkyrka i Indien. De har fyra skolor i Indiens allra mest utsatta områden. De skolorna är för barn som av olika anledningar inte har kunnat gå i den vanliga skolan. Antingen för att de har behövt arbeta med sina föräldrar eller för att de exempelvis har läs- och skrivsvårigheter. De barnen och deras familjer hör till Indiens allra mest utsatta.

Corona har slagit hårt mot Indien. Det har länge varit utegångsförbud och omöjligt att arbeta. Det har slagit extra hårt mot de som redan är utsatta som nu hots av svält. De är dessutom extra sårbara att smittas med Corona eftersom de ibland inte har någonstans att bo eller möjlighet att exempelvis tvätta händerna.

Vår systerkyrka i Indien HCC arbetar hårt med att stötta de allra mest utsatta. Att se till att de får mat för dagen och tillgång till grundläggande, och livsviktig, hygien. Skolorna Equmenia stöttar har blivit mycket viktiga i det arbetet eftersom mat och tvål delas ut från skolorna. Det gör att stödet kommer till de som behöver det som mest och når fram till barnen som behöver det som mest.

Var med och bidra!

Ge en gåva- gör en insamling

Det ekonomiska stödet Equmenia ger till våra kompiskyrkors verksamhet i andra länder sker inom ramen för det som kallas ”Alla på samma kula”. Du kan alltid ge direkt till Equmenias internationella arbete genom att swisha till 123 281 26 00.

Gör en insamling med din kör, scoutkår eller förening. Tillsammans kan vi vara med och förändra livsvillkoren för barnen!

Läs mer om projeket här

 

Tack för din gåva!