Ansgarskyrkan: ”Härligt att åka i bön och gemenskap”

Observera

Denna text publicerades första gången den 28 september, 2017. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

”Vi vill uppmuntra till fysisk aktivitet och göra något tillsammans. Då var det självklart att vi ville åka med Equmenia för att dela gemenskapen”.

För ett år sedan bestämde sig elva personer från Ansgarskyrkan i Västerås att utmana sig själv på Kortvasan.  De åkte tillsammans med Equmenia, som varje arrangerar en resa till Mora.

Hanna Czitrom, diakon i församlingen ledde gänget genom träning och uppladdning, fram till starten Oxberg.

Vad betydde det för ert gäng att göra detta tillsammans?
– Det var så roligt!  Det var stärkande för gemenskapen, och en upplevelse som vi gärna vill dela med fler.

Ni hade varierad skidvana i er grupp, några nybörjare, några mer rutinerade. Hur funkade den kombinationen?
– Det fungerade utmärkt. Det är viktigt att peppa före och att vänta in varandra efter målgång, och heja på de som kommer efter till bussen. Då känner sig alla ”efterlängtade”, även om det tar lång tid eller går supersnabbt.

Så varför ska en församling satsa på att åka Kortvasan tillsammans med Equmenia?
– Bra för gemenskapen. Att tillsammans åka iväg, delta i en gemensam aktivitet, alla utifrån sin förmåga. Att få göra det i bön och gemenskap var så härligt!

Vill du åka Kortvasan 2018 med Equmenia? 30 km mellan Oxberg och Vasaloppsmålet i Mora är en sträcka de flesta klarar av med lite träning. Ett perfekt träningsmål där alla kan vara med!