Taggade lägerchefer söker din hjälp!

Observera

Denna text publicerades första gången den 22 april, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Sommaren 2019 anordnar Equmeniascout ett stort nationellt scoutläger. Två lägerchefer är tillsatta och nu behöver de hjälp med allt möjligt. Här berättar de om sig själva och vad du som ideell kan hjälpa till med!
Jag heter Charlie Sporre och bor i Lund. Jag är född och uppvuxen där och har så gott som hela livet varit medlem i Equmenia Lund – Västerkyrkans Unga (eller ja, tidigare hette föreningen SMU i Lund). Jag är 28 år och jobbar med en lite webbutik men jag ser till att alltid ha gott om tid för mitt arbete i Equmenia. Det är oerhört roligt och viktigt för mig.
Jag som jobbar tillsammans med Charlie heter Alexander Hjerten och bor i San Jose, Kalifornien. San Jose? Ja, mitt jobb på Ericsson förde mig dit under ett par år men jag tänker flytta hem till Målsryd utanför Borås efter sommaren, och återuppta mitt Equmeniaengagemang i Equmenia Toarp till höstterminen. Dessutom passar det bra att kunna börja jobba med Equmenias nationella scoutläger 2019.
Var är ni just nu i processen?
Vi är i uppstartsfasen av vårt arbete. Vi bollar idéer och försöker att lägga en riktigt bra grund för lägret. Vi har satt kriterier för vår lägerplats och funderar mycket över vad som är viktiga grundstenar i ett underbart scoutläger. Vi söker nu också folk som vill jobba med oss i planeringen av scoutlägret så att vi kan bli en härlig grupp och starta planeringen på riktigt efter sommaren.
Vad behöver ni hjälp med nu?
Tips på bra lägerplatser! Har du en riktigt bra lägerplats runt hörnet som funkar för mellan 3000-5000 scouter så tveka inte att höra av dig. Sen behöver vi också tips på bra personer som vill vara med och planera och genomföra lägret med oss. Det viktigaste är att det är en positiv människa som vill lära sig att göra ett bra storscoutläger, brinner för scouting och att unga ska få höra talas om Jesus. Resten kan vi lära oss tillsammans.
När och var kan man anmäla sitt intresse?
Vi nås på lagerchef@equmenia.se. Charlie kommer dessutom att finnas på Equmenias Beredningskonferens i Jönköping den 23-24 april. Så ta en paus och kom och prata scoutläger med henne!!
Något annat ni vill få fram?
Vi är helt övertygade om att det kommer bli ett toppenbra läger! Vi kommer få flera fina sommardagar tillsammans där du får chansen att känna på och fundera kring hur du kan göra ett avtryck i din omgivning och världen. Du kommer få med dig exempel hem i hur du kan leva ditt liv som kristen scout och givetvis blir det många möjligheter att möta Jesus.
Plats