Suntprat – Nordisk konferens

Observera

Denna text publicerades första gången den 5 oktober, 2017. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Equmenia och Hela Människan vill skapa förtroende och sunda samtal med unga om alkohol, droger, sex, porr, datorspelande och sociala nätverk för att förebygga beroende. Den 27 september arrangerade Suntprat en nordisk konferens i Stockholm. Från Norge, Färöarna och Sverige möttes människor som på olika sätt möter ungdomar i sina jobb eller ideellt. Under dagen hölls fyra föreläsningar och det fanns också utrymme för diskussion i grupper och för att ställa frågor till  föreläsarna.

  • Ulrica Stigberg, präst på Fryshuset, föreläste om Visuell drog – om barn, unga och nätporr. Ungdomar pratar inte med vuxna angående sin konsumtion av nätporr.
  • Kristofer Odö, CAN, delade erfarenheter om ”Ungas frågor om alkohol och droger”. Vårt bemötande är så viktigt för ett fortsatt samtal – det är mycket vi inte vet om den vi möter.
  • Sara Dinwiddie, IQ, pratade om ”Kommunikation för ett smartare förhållningssätt till alkohol”. Hur vi kan vara med och påverka alkoholkulturen – till exempel i studentvärlden, på fotbollsarenor…
  • Oskar Foldevi och Larz Netz, Reconnect, tog upp ”Datorspel och hälsa för uppkopplade”. Om att hjälpa unga att hitta balans i livet.