Kreativ retreat weekend

I mötet mellan stillhet och kreativitet närmar vi oss Guds skapelse. Välkommen till en weekend där du som ung vuxen får möjlighet att med kreativa inslag vila och utmana kropp och själ.

Du som åker på den här retreaten kommer att vara några dagar i en fantastisk naturskön och kreativ miljö. En blandning av kreativa workshops, gemenskap vid poolen och bastun, andakter, god mat och möjlighet till personliga samtal gör den här helgen exklusiv för dig som deltagare. Känslan när du är på retreaten ska vara prestationslös och kravlös. Det är din tid och din retreat. Använd den för att fylla på med ny energi och till att fördjupa och utforska ditt kreativa jag.  

Välkommen till en skön helg, som Equmenia anordnar för dig som är ung vuxen, där du får komma bort från vardagen en stund. Ta gärna med en kompis eller lär känna en ny! Prioritera dig och din kreativitet.

Du kommer att bo på den fina Herrgårdscampingen i Kristinehamn som ligger precis vid Vänerns kant. Där finns stugor bokade som man lämpligast bor två i men det finns fyra bäddar om du vill bo med flera vänner. Vill man bo i eget rum går det bra men blir dyrare. Både inomhuspool och dusch finns tillgängligt under hela dagarna därför har vi valt stugor utan dusch men med toalett.
I anmälan väljer du en workshop på förmiddagen och en på eftermiddagen.
Du behöver inte välja samma uttryck i båda passen om du inte vill. 
Under hela helgen finns möjlighet till personliga samtal som du enkelt bokar på plats.

Tips! Är du ledare i en församling? Fråga gärna din församling om du får åka på retreaten som fortbildning.   

Persås Studios

I skogskanten, strax utanför Kristinehamn, ligger Persås Studios där Carina Persson, dans- och pilateslärare och John Persson, fotograf och skådespelare, lever och bedriver sina respektive verksamheter. 6-8 oktober bjuds du in till gården för att ta del av workshops med dem och andra. Du får mycket tid för reflektion, vila och gemenskap samt tillgång till en underbar inomhuspool. Väl mött!

Workshops pass 1

Välj en kreativ workshop där du får vara i retreatens lugna och meditativa atmosfär. Sök Gud genom rörelse, foto, skrivande eller målning.  (10.30-12.00) 

Workshops pass 2

Välj en kreativ workshop där du får dyka ner i ett område som du är nyfiken på eller vill lära dig mer om. Få djupare kunskap i Storytelling, dans, målning eller låtskrivande. Inga förkunskaper krävs för att vara med. (14.00-16.00) 

Medverkande

John Persson 

Johns yrkesliv har speglats av tre kreativa discipliner nämligen grafisk formgivning, fotografi och skådespeleri. Nu arbetar och undervisar han i alla tre discipliner. 

 Tidigare har John studerat grafisk design på Middlesex University i England och arbetade sedan inom design i London. Vid sidan av arbetet engagerade han sig i en dramagrupp i kyrkan och fann där sin passion för teater. Passionen för teater ledde till att han utbildade sig till skådespelare och specialiserade sig inom mim och fysiskt teater. John har 15 års erfarenhet som professionell skådespelare, både på scen och film och har uppträtt i 12 länder där det mestadels varit soloföreställningar i kyrkliga sammanhang. Han har även haft möjligheten att arbeta som Director of Performing Arts in Mission på All Nations Christian College med sin fru, Carina.  

Efter flytten till Sverige 2005 utbildade sig John till fotograf och har sedan dess arbetat som porträttfotograf med sin verksamhet på Persås Studios. Vid sidan av arbetet som fotograf har han under fyra års tid arbetat som storyteller på Nobelmuseet i Karlskoga. Han har dessutom uppträtt och regisserat många teaterföreställningar i Equmeniakyrkan i Kristinehamn, med en passion för att kommunicera Gudstro genom drama och storytelling. 

Carina Persson 

Carina började sin resa mot att bli dans- och pilateslärare på en dansworkshop i Sollentuna där hon upptäckte dansen som 17-åring. Resan fortsatte sedan genom flera utbildningar, b.la. Kulturama i Stockholm, Trinity Laban i London, Community Dance Centre i Seattle och Mim- och fysisk teater i London. Utbildningarna har gett henne en stadig grund för den fysiska kommunikationen. Carina har dessutom turnerat runt som professionell dansare i Europa. 
Carina undervisade under tiden hon arbetade som dansare för att dela med sig av sin passion till andra. Hon undervisade i 10 års tid i moderna och nutida dans med sk. Limonteknik som grund, på Kristinehamns folkhögskola. Dessutom har hon undervisat i komposition, improvisation samt skapande dans.  
Nu driver och utvecklar Carina Persås Studios tillsammans med sin man John. Utvecklingen av Persås Studios är ett spännande projekt som ger dem möjligheter att vara kreativa och utmana andra att prova på nya saker och utveckla passion för skapande.

Vendela Tegerstrand 

Vendela Tegerstrand är utbildad jazzsångerska på Kungliga Musikhögskolan och frilansar som sångerska och låtskrivare.  ”Mitt hjärta brinner för att vi ska våga sänka garden inför oss själva och varandra i det kreativa rummet. Många, inklusive mig själv, är så rädda för att göra fel att vi censurerar oss själva till tystnad. Jag vill ge dig redskap för att bli mer fri.” 

 

Anna Gustafsson

Anna är utbildad pastor inom Equmeniakyrkan och jobbar nu som Regionsamordnare för equmenia Svealand. Hon har väglett och handlett många, både församlingar och individer. Under retreaten finns Anna med som pastor och retreatledare. Ta vara på chansen att boka in personliga samtal som Anna erbjuder under hela retreaten.


Preliminärt program för helgen

17.30 Incheckning  

18.00 Välkommen och presentation av helgen.
Undervisning ”konst och beauty”

19.00 Middag  

20.30 Andakt

Kvällsmacka och häng

8.30 Morgonbön   

9.00 Frukost 

10.30-12.00 Workshop 1  

12.00 Lunch   

13.00 Rörelsepromenad / Bibelmeditation 

14-16.00 Workshop 2 inkl fika 

Tid för vila, promenera, fritt skapande, personliga samtal                 

18.00 Middag och valfri relax vid inomhuspoolen                                                 

20.30 Kvällsandakt med Equmenia Ton

Kvällsmacka och häng  

8.30 Morgonbön med nattvard

9.00 Frukost 

9.45 Bibelmeditation, samla ihop tankar och verk  

11.00 Kreativ Gudstjänst 

12.30 Lunch to go   

Priser:
Retreatweekend inkl all mat och 2 nätter med boende i:
delad stuga: 1 300 kr
eget rum i större stuga: 1 500 kr
fixar eget boende: 950 kr

Anmäl dig nu för att säkra en plats! Vi har ett begränsat antal platser till den här retreaten. Vi stänger anmälan när det är fullt eller senast 4 september.

Helgen arrangeras i samarbete med Equmenia, Equmenia Svealand, Persås Studios och studieförbundet Bilda.  

Frågor?

Har du frågor om helgen så kan du kontakta Anna, Karin eller Linda.

Anna Gustafsson

Regionsamordnare Equmenia Svealand

070-485 98 38

anna.gustafsson@equmenia.se

Karin Bodell

Koordinator för kreativa uttryck, medlemskoordinator

karin.bodell@equmenia.se