Kreativ retreat weekend

Välkommen till en skön helg där du som är ung vuxen får komma bort från vardagen en stund. Här får du med kreativa inslag vila och utmana kropp och själ. Prioritera dig och din kreativitet. 

Följ med på en prestationslös och kravfri helg i en fantastiskt naturskön och kreativ miljö. Det blir en blandning av kreativa workshops, gemenskap vid poolen och bastun, andakter, god mat och möjlighet till personliga samtal. Det är din tid och din retreat. Använd den för att fylla på med ny energi och till att fördjupa och utforska ditt kreativa jag. Ta med dig en vän eller lär känna en ny! 

27-29 september
Persås Studio i Kristinehamn

Anmälan öppen!

Anmäl dig nu för att säkra en plats! Vi har ett begränsat antal platser till den här retreaten. Sista anmälningsdatum är 1 september

Du kommer att bo på den fina Herrgårdscampingen i Kristinehamn som ligger precis vid Vänerns kant. Där finns stugor bokade som man lämpligast bor två i men det finns fyra bäddar om du vill bo med flera vänner. Vill man bo i egen stuga går det bra men det blir dyrare. Både inomhuspool och dusch finns tillgängligt under hela dagarna därför har vi valt stugor med toalett men utan dusch.

I anmälan väljer du en workshop på förmiddagen och en på eftermiddagen. Det första passet kommer vara något mer meditativt medan i det andra passet får du jobba med en teknik i uttrycket du valt. Under hela helgen finns möjlighet till personliga samtal som du enkelt bokar på plats.

Tips! Är du ledare i en församling? Fråga gärna din församling om du får åka på retreaten som fortbildning.   

Persås Studios

I skogskanten, strax utanför Kristinehamn, ligger Persås Studios där Carina Persson, dans- och pilateslärare och John Persson, fotograf och skådespelare, lever och bedriver sina respektive verksamheter. 27-29 september bjuds du in till gården för att ta del av workshops med dem och andra. Du får mycket tid för reflektion, vila och gemenskap samt tillgång till en underbar inomhuspool. 

Workshops

Välj en kreativ workshop till förmiddagen och en till eftermiddagen, där du får vara i retreatens lugna och meditativa atmosfär. Sök Gud genom rörelse, foto, målning eller trähantverk.  


”Gud jublar över dig med sin översvallande kärlek” Sefanja 3:17

Vi lever och rör oss i livet med olika förutsättningar.  Känner du att du vill få en trygghet i hela dig – ande, kropp och själ? 

Genom vägledning och en rörelseanalys som utvecklades av Rudolf Laban kommer du att få utforska din kropps förmåga till rörelse på ett djupare plan, där kroppen och ditt inre kommer att jobba tillsammans. Här får du komma med hela ditt jag och finna frihet, en inre frid och känna dig tryggare som människa.

”Saliga är de ögon som ser vad ni ser.” Luk 10:23

Här får du uppleva en visuell väg till bön.  Du kommer att använda kameran för att varva ner och göra det möjligt att öka din medvetenhet av nuet. I den vackra naturen som omger Persås får du öppna dina ögon och se på nytt det som finns runt omkring dig. Efter fotograferingen kommer du att göra en personlig reflektion av de bilder du har tagit. Genom vägledning skapar du en bön och utvecklar din förmåga att se och närma dig Gud.

Det är jag som har gjort jorden och skapat människorna på den. Det är mina händer som har spänt ut himlen,
och hela dess här har jag givit befallning.” Jes 45:12

I denna workshop får du, helt kravlöst och med penna eller pensel i handen, närma dig Skaparen genom skapandet. Det finns en vila i det abstrakta, tanklösa bildskapandet, och du får pröva detta som en metod till bön och meditation.

”Vad ni än gör, gör det av hjärtat, som för Herren och inte för människor.” – Kolosserbrevet 3:23

Denna workshop består av en kort introduktion om vad som är viktigt att tänka på när man hantverkar med kniv, och därefter får du möjlighet att testa att göra korshalsband. Förberedda mallar till träkors kommer att finnas tillgängliga för täljning, och det kommer även finnas brännpenna för att bränna in namn eller designs i korsen. Här får du närma dig Gud genom ditt skapande, i en stund av lovsång och tillbedjan.

Medverkande


Preliminärt program för helgen

17.30 Incheckning  

18.00 Välkommen och presentation av helgen

19.00 Middag  

20.30 Andakt

Kvällsmacka och häng

8.30 Morgonbön   

9.00 Frukost 

10.30-12.00 Workshop 1  

12.00 Lunch   

13.00 Rörelsepromenad / Bibelmeditation 

14-16.00 Workshop 2 inkl fika 

Tid för vila, promenera, fritt skapande, personliga samtal                 

18.00 Middag och valfri relax vid inomhuspoolen

20.30 Kvällsandakt med Equmenia Ton

Kvällsmacka och häng  

8.30 Morgonbön med nattvard

9.00 Frukost 

9.45 Bibelmeditation, samla ihop tankar och verk  

11.00 Kreativ Gudstjänst 

12.30 Lunch to go   

Priser:
Retreatweekend inkl all mat och 2 nätter med boende i:
Delad stuga: 1 500 kr
Egen stuga: 1 900 kr
Loft med madrass på golv: 1000 kr

Anmäl dig nu för att säkra en plats! Vi har ett begränsat antal platser till den här retreaten. Sista anmälningsdatum är 1 september

Helgen arrangeras i samarbete med Equmenia, Equmenia Svealand, Persås Studios och studieförbundet Bilda.  

Frågor?

Har du frågor om helgen så kan du kontakta Anna eller Isabelle.

anna-gustafsson-2023-sv

Anna Gustafsson

Regionsamordnare Equmenia Svealand

070-485 98 38

anna.gustafsson@equmenia.se

Isabelle Edsmyr

vik koordinator kreativa uttryck

0858003217

isabelle.edsmyr@equmenia.se