Pulsandakt v.7

Observera

Denna text publicerades första gången den 4 februari, 2019. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Veckans Pulsandakt kommer från Skander Kurtin, regionsamordnare Equmenia  Väst.


”Att tillhöra Guds lag”

Jag älskar fotboll och är en stor Arsenal-fan!

Jag älskar dramatiken, taktiken, ovissheten inför varje match. Under spelet får jag utlopp för ett helt register av känslor – kärlek, irritation, koncentration, frustration och hat. Många av oss kanske känner igen oss i kärleken till ett lag och känslorna som väcks i att följa ett lag som IFK-are, Liverpool-fan eller Barcasupporter.

Jag tackar Gud för glädjen fotboll ger mig. Samtidigt är inte Arsenal det främsta laget framför allt. Mitt främsta lag är Guds lag.

Ett lag man också skulle kunna kalla kyrkan. Varför är Guds lag viktigaste för mig?  Här finns det viktigaste syftet i världen – nämligen att tillsammans med Gud forma en vacker och kärleksfull värld. Ett lag, ett folk, ett team som älskar istället för att hatar; förlåter istället för att förtrycker; gör goda gärningar istället för att utnyttjar. Mycket viktigare än att vinna nästa match.

Kyrkan är ett lag där Gud bjuder in dig och mig att vara med. Vi bjuds in att vara en del av hans folk oavsett om du är framgångsrik eller svag, rik eller fattig, kvinna eller man, svart eller vit. Alla är välkomna! Det säger något om vår identitet och hur Gud ser på oss. Nämligen att vår främsta identitet är kopplad till att vi är skapade och älskade av Gud.

Det ser vi också i Bibeln. I skapelseberättelsen står det skrivet att vi är formade av Gud, till hans avbild. Vårt värde ligger i att jag tillhör Gud. Denna bilden är fast och har inget att göra med var du kommer ifrån, hur du ser ut eller om du håller på Arsenal eller Liverpool. Ingen social markör kan nämligen väga tyngre än att du är skapad av Gud. Det värdet kan ingen ta ifrån dig.