Nya motorcyklar till idrottsskolan hjälper ledarna att nå fler barn

När höstterminen för idrottsskolan i Kimpese startade upp i september kunde ledarna glädjas över två nya motorcyklar. Fordonen kommer att underlätta för idrottsskolans administrativa arbete och möjligheten att besöka barnens skolor och familjer. Detta tack vare föreningen Equmenia Skårekyrkan som samlat ihop pengar för ändamålet.

– Barnen mår bra och efter en paus från aktiviteterna i augusti har vi nu startat upp igen, berättar David Dinawa Diaku Emy, huvudledare på idrottsskolan CFS Gothia i Kimpese, Kongo-Kinshasa.  

Under sommaren har idrottsskolan kunnat köpa in två motorcyklar tack vare det bidrag som Equmenia i Skårekyrkan skickat. Under två år har föreningen haft olika insamlingar och aktiviteter för att samla in till internationellt arbete. Varje år anordnas marknadsdag med loppis och scouterna har samlat in och pantat burkar samt tagit upp kollekt på scoutgudstjänster. Även en öppen insamling har gjort att många unga har bidragit till kassan för att köpa in motorcyklarna i Kongo.

Nu när aktiviteterna startar upp igen på idrottsskolan kommer motorcyklarna vara till stor hjälp i det dagliga arbetet.

Två nya motorcyklar kan nu användas för alla viktiga transporter vid idrottsskolan i Kimpese.

Bästa färdmedel för landsbygden

Idrottsskolan i Kimpese ligger ute på landsbygden i utkanten av samhället. Många gånger är det väldigt besvärligt att ta sig från idrottscentret till olika skolor, till barnens familjer och till centrala Kimpese eller andra städer runtomkring – inte minst under regnperioden gå jordvägarna blir leriga och svåra att ta sig fram på. De två motorcyklarna kommer underlätta i det administrativa arbetet, vid inköp av kontorsmaterial, för vakterna som övervakar området, för att sprida information om idrottsskolan i radio och andra kommunikationsmedel. Genom att ha motorcyklar så sparar man även tid och gör det lättare att besöka lokala skolor för samarbeten och möta föräldrar till deltagande barn.

– Alla vi som är del av idrottsskolans arbete är mycket imponerade och glada över den välvilja som Equmenia i Skårekyrkan visat oss när de samlade in pengar för att hjälpa oss med resvägen till CFS Gothia (idrottsskolan) Kimpese. Vi är så tacksamma och vi kommer att be för er, skriver idrottsskolans ledare i ett brev till föreningen.  

Vill din Equmenia-förening vara med och stötta arbete för idrottsskolorna i Kimpese, Kongo-Kinshasa, eller Brazzaville, Kongo-Brazzaville? Skicka ett mejl till vår internationella koordinator för idrottsskolorna linnea.jimenez@equmenia.se för mer information.

Efter sommaruppehåll har aktiviteterna på idrottsskolan i Kimpese äntligen dragit igång igen.