Lovsången är ett gensvar på att Gud älskat oss först

Observera

Denna text publicerades första gången den 14 april, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

gabriel3Gabriel Hagenfors heter jag och jag brinner för Guds församling, musik, unga människor och lovsång. När dessa möts mår jag som allra bäst, och därför är jag oerhört tacksam för möjligheten att tillsammans med Equmenias musikutskott ta fram undervisningsmaterial och arrangera lovsångsevent för ungdomar. När jag var 14 år började jag spela gitarr och vid samma tid frågade min pastor mig om jag ville leda några lovsånger på tonårsandakten. Sedan dess har jag haft förmånen att få leda lovsång i många olika sammanhang, både lokalt och nationellt.

Varför sjunger vi lovsång?gabriel2

Många gånger talar vi om lovsång som en särskild genre, men lovsången får aldrig förminskas till att endast bli en musikstil med kristen text. I lovsången har vi nämligen en fantastisk möjlighet att närma oss Gud som längtar efter vår tillbedjan (Joh 4:23). I Kol 1:16 läser vi att ”allt är skapat genom honom och till honom”. Vi är skapade av Gud och även skapade till Gud, till hans ära. Det är helt enkelt inbyggt i oss att tillbe och hänge oss. ”Vi älskar därför att han först älskade oss”. Så står det i 1 Joh 4:19 och detta är grunden för all tillbedjan. Lovsången blir därför ett gensvar på att Gud först älskat oss, och ju större den upplevelsen av Guds kärlek blir i ditt liv, desto större kommer din lovsång att bli.

Inspiration:Lovsånginspiration-lovsang

Inspiration:Lovsång är ett turnerande lovsångsevent som passar alla åldrar, men som främst riktar sig till ungdomar. Vår längtan var och är fortfarande att få komma ut och träffa alla de musikintresserade ungdomar som finns runtom i vårt land för att uppmuntra dem, tro på dem och ge dem redskap att kunna börja eller fortsätta tjäna sina församlingar med lovsång, sång och musik. Kontakta gärna oss om du vill att Inspiration:Lovsång ska komma till din stad.

Fokus:Lovsång

Fokus:Lovsång är ett undervisningsmaterial som riktar sig till dig som är ung eller nybörjare och som är nyfiken på just lovsång. Här får du många praktiska tips och idéer på hur du kan börja eller fortsätta leda lovsång i ditt sammanhang. Innehållet är enkelt att förstå och lätt att använda. Jag skrev materialet eftersom jag såg att det saknades undervisning som riktar sig till ungdomar och nybörjare. Fokus:Lovsång kan läsas enskilt men jag vill uppmuntra er till att läsa detta i grupp där samtalsfrågorna kan få hjälpa er att tillsammans växa i lovsång och som team. Avslutningsvis skulle jag vilja uppmuntra dig som läser detta att ladda ner det gratis och sätta det i händerna på de som håller på med sång och musik i din församling. Uppmuntra dem, tro på dem och låt oss tillsammans utrusta dem.

Ps 66:8 – Prisa vår Gud alla folk, låt lovsången ljuda!

/Gabriel Hagenfors