Kommande digitala scoutledarsamlingar

Digitala scoutledarsamlingar

Under hösten 2021 kommer vi ha ett antal digitala scoutledarsamlingar. De datum som är klara är:

Mån 16 aug kl.20-21: Rekrytering. Inför scoutstart och skolstart kommer vi här med konkreta tips på rekrytering av scouter och ledare. Till anmälan.

Tors 19 aug kl.20-21: Spårarkväll. Idéer till terminsprogram för spårare. Möt andra spårarledare. Till anmälan.

Ons 25 aug kl.20-21: Upptäckare & Äventyrarkväll. Idéer till terminsprogram för dessa åldersgrupper. Till anmälan

Tors 21 okt kl.20.30-21.30: Tema: Kniven. Olika sätt att jobba med kniv i scouterna, idéer och metoder. Gäst: Anna-Lena Jarl, scoutledare i Equmenia Gamla Uppsala. Arrangör är Nätverket för scouting på kristen grund som består av Royal Rangers, UV, FA, Adventister och Equmenia. Till anmälan.

Ons 27 okt 18.30-21: Redo för Äventyr. Kurskväll. Vi vill ha en trygg och säker scoutverksamhet när vi håller på med våra aktiviteter så som hajk, eldning, klättring, paddling, skridskoåkning eller vad det kan vara. För att en aktivitet ska vara trygg och säker behöver vi hela tiden ligga steget före och tänka till kring vilka typer risker vi utsätts för och hur vi kan reducera dessa risker så de är inom en acceptabel gräns. Vi behöver också veta vad vi gör om en olycka händer. Kursledare Mikael Nilsson & Atle Svanberg. Till anmälan.

Ons 10 nov kl.20.00-21.00. Scouting och klimatet. Scoutledare i Valsätrakyrkan Karin Bodin och Alf Bergstrand berättar hur de fokuserar på klimatfrågan i deras scoutverksamhet och ger tips på samtal och program. Till anmälan