Lasagne

Publicerat 

Receptet är beräknat på 10 portioner och tillagas i långpanna.

Tomatsås
3 st gula lökar
3 klyftor vitlök
1500 g krossade tomater
1 burk soltorkade tomater
3 buljongtärningar

Bechamelsås
100g smör
ca 2 dl vetemjöl
1,5 liter mjölk
Salt, peppar
Ev. muskot

500 g morötter
300 g zucchini
500 g hackad spenat
500g lasagneplattor
200 g västerbottenost
300 g prästost

Sätt ugnen på 225 grader

  1. Hacka gul lök, vitlök och soltorkade tomater. Stek löken. Koka upp krossade tomater tillsammans med lök, soltorkade tomater och buljongtärningarna.
  2. Smält smör i en kastrull, vispa ner vetemjöl. Häll i mjölk, lite i taget. Låt koka 3-5 min, vispa hela tiden! Smaka av med salt, peppar och ev. riven muskot.
  3. Riv morötter och zucchini mellangrovt. Rör ihop. Riv osten.
  4. Varva lager med tomatsås, morötter och zucchini, lasagneplattor, bechamel samt spenat. Avsluta med lasagneplattor, bechamel och toppa med den rivna osten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.