Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Kallelse till årsmöte med Gårdsföreningen Vägsjöfors Herrgård

24 apr

Vi vill härmed kalla alla ägarförsamlingar/föreningar till vårt årsmöte lördagen den 24 april 2021 kl 10:00

Vi vet inte hur pandemin utvecklar sig. Men vi planerar för ett årsmöte som leds från Vägsjöfors herrgård men som även är digitalt. Vi vill pröva att låta de som vill komma till herrgården och de som så önskar till fem platser med geografisk spridning i Värmland där man kan delta digitalt. På så sätt hoppas vi kunna kombinera ett digitalt möte med att vi möts. För de som önskar komma till Vägsjöfors erbjuder vi också möjlighet att tillbringa helgen på Herrgården till en kostnad av x kronor inklusive måltider.

Vi behöver gäster – och du kanske behöver semesterdagar i fin miljö. Handlingar kommer att sändas digitalt till alla som anmäler sig.

Anmäl deltagande till info@vagsjofors.se  Du kan också kontakta vår gårdssamordnare Sune Sandström, som från 1 januari arbetar 20%, på 0560 31330.

2020 har varit det svåraste året i föreningens historia. Men vi har överlevt. Genom hårda besparingar, mycket ideellt arbete och inkomna gåvor och statliga bidrag räknar vi med ett resultat runt plus minus noll. Det är något av ett under.

Förra årets årsmöte tillsatte en utredningsgrupp för att se över möjligheten att bilda en egen förening runt Ladtjärnstorp. Utredningsgruppen har nu arbetat fram ett grundförslag där man föreslår att vi delar upp vår förening så att Ladtjärnstorp blir en egen förening med egen styrelse.

Vi i gårdsföreningens styrelse har läst utredningen och ställer oss i grunden bakom förslaget och tror att de två föreningarna skulle kunna samverka på ett ömsesidigt och bra sätt. Nu är det upp till er i ägarföreningar och församlingar att diskutera, ta ställning och komma med synpunkter.

Vi i styrelsen tänker oss att årsmötet tar ett principbeslut. Om beslutet är att ställa sig bakom utredningens förslag tänker vi oss att vi sedan kallar till ett extra föreningsmöte på hösten 2021 där vi tar de formella besluten och att vi på årsmötet 2022 bekräftar beslutade ändringar av stadgarna.

Equmenia planerar ett nytt stort riksscoutläger 2024. Vi har anmält intresse att vara lokala arrangörer och för samtal med ledningen för Equmenia om detta. Det skulle vara en stor glädje och utmaning för oss att få arrangera det lägret.

Nu är det 2021. Vi planerar för lägerverksamhet i sommar och retreater, vi över 60-läger, tonårshajker och annat i höst. Men även i vinter och i vår är det viktigt med inkomster från vandrarhem och bed and breakfast. Kom gärna och bo på herrgården – berätta för vänner och bekanta att den möjligheten finns. Och ta beslut om ett rejält bidrag när ni har era årsmöten i föreningar och församlingar framöver.

 

Hälsningar styrelsen

Per-Inge Lidén, ordförande, Jennie Nilsson, Sune Sandström, Markus Andersson, Gun Waernhoff, Sophia P Sjödin, Per Abrahamsson, Ulf Lind och Andreas Crafoord.

Detaljer

Datum:
24 apr
Evenemang Kategori:

Plats

Vägsjöfors Herrgård
Vägsjöfors
Torsby,685 94Sverige
+ Google Map
Telefon:
056031330
Webbplats:
http://vagsjofors.se/