Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Kajakretreat

14 aug 10:00 - 22:00

Anmälan: se länk

equmenia Väst och equmenia Svealand inbjuder Dig att delta i en retreatdag på kusten!

”När tystnaden talar”

Upplägg

Kanske verkar det som en ovanlig kombination med retreat och kajak, men vi tror att retreatens form går väl ihop med det meditativa paddlandet, närheten till naturen, nya upptäckter bakom varje udde, utmaningarna när vågorna kommer och ron när du får paddla in i lugna vatten. Detta kan ge oss både utsikt och insikt. Kajak är dessutom en enpersonsfarkost och förutsätter en viss distans från övriga för att undvika kollisioner. Du styr själv, men ingår i gruppen.

Dagen är i första hand en retreat där kajaken hjälper oss att upptäcka både vår yttre och inre värld.
Vår retreatdag är ganska lång, vi räknar med start kl.10 och avslut kl.22, efter solnedgången.
Det finns möjlighet för dig som vill att komma på fredag kväll och även att stanna till söndag.

Vi följer den traditionella modellen för retreat med bibelord, tystnad och reflektion, men hinner också samtala med varandra om våra upplevelser under dagen.  (Tema?)

Vår samlingspunkt är Stockens Camping på Orust och vi paddlar i den vackra skärgården mellan Gullholmen och Käringön. Här kan du också övernatta i eget tält, husvagn eller ev stuga. https://www.stockencamping.se/

Du tar med din mat för dagen, eventuellt kommer du överens med någon annan och bildar ett matlag på 2 personer.

Utrustning
Kajak, kanske har du en egen kajak eller lånar av någon vän, du kan hyra en kajak av Mikael Nilsson (dagshyra 250 kr), eller så väljer du att hyra av Bohus Kajak som har sin uthyrning på campingen.

Behöver du låna ett Trangiakök för matlagning över dagen, så har vi några stycken att låna ut. Du köper själv in Tenol eller T-sprit som bränsle till dessa.

Dessutom:
Du behöver ha fyllt 18 år för att delta i retreaten och du behöver ha paddelvana, dvs du behöver ha paddlat förut. Har du inte gjort det ännu, men vill följa med, så se till att du lånar eller hyr en kajak några gånger innan, så du känner dig någorlunda van med balans, paddling och utrustning.

Vi har ett maxantal på 12 deltagare, det går bra att anmäla sig redan nu, men sista anmälan 24e juni eller så länge det finns platser kvar.

Detta är en del i vår satsning för att möta unga vuxna, men vi har ingen åldersgräns uppåt utan ser gärna en blandad åldersgrupp.

Kostnad: 150 kr, betalas via faktura från equmenia.

Anmälan: se länk

Detaljer

Datum:
14 aug
Tid:
10:00 - 22:00
Evenemang Kategorier:
, , , ,