Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
7 maj, 2023 16:00 - 17:30

Infoträff Taizéresa

Vi åker till Taizé!

Regionen planerar en resa till den ekumeniska kommuniteten Taizé i Frankrike i sommar 22-31 juli.

En vistelse i Taizé är som ett läger där du kan bli vän med människor från hela världen och söka gemenskap med Gud genom bön, sång och tystnad.

Låter det intressant?

Gör en intresseanmälan här: (Obs inte bindande)

Infoträff: söndagen den 7 maj kl.16.00 i Norrmalmskyrkan

Den 7 maj har vi informationsmöte för alla anmälda ungdomar och era vårdnadshavare. Det är viktigt att du som ska med till Taizé kommer på detta möte, samt minst en vårdnadshavare om du är under 18 år. Får du akut förhinder, anmäl detta via telefon eller mail till Pauline Larsson. (Kontaktuppgifter står längst ner på sidan.)

Vid infomötet kommer ni få träffa de ledare som kommer vara med på resan. Ni får info om hur resan är upplagd, hur veckan i Taizé ser ut samt packlista och andra förberedelsetips. Vi kommer också prata om gemensamma förhållningsregler för att resan ska blir så bra och säker som möjligt.

OBS! Om du vet att du vill åka med tänk på att redan nu kolla upp att du har ett giltigt pass samt EU:s sjukförsäkringskort.

Vad gör man i Taizé?
I Taizé möts unga från hela världen för gemenskap och bön. Varje dag är det tre bönestunder och ett bibelstudium och alla har en uppgift att hjälpa till med. Resten av tiden är du fri att göra vad du vill på området. På kvällarna är det häng på caféet och det är alltid en upplevelse i sig.

Mer info kan du få på Taizés Instagram. Du hittar dem på @Taize

Var bor vi?
Boende och mat är enkelt. Vi kommer sova i baracker men man får ta med egen kudde och sovsäck. Mat serveras tre gånger om dagen och på eftermiddagen är det fika. Utöver det finns det kiosk och Café.

Vem får åka med?
Du som är 16-29 år är välkommen att hänga på!

Vad kostar det?

Vi kommer åka med Wärnelius buss (som i största möjliga mån kör på fossilfritt bränsle). Kostnaden för resan är än så länge inte helt klar. Allt beror på hur bränslepriserna utvecklar sig. Men resan kommer allt som allt kosta max 5000 kr, (då ingår bussresan samt mat och boende på plats i Taizé).

Vill du ha mer info om vad Taizé är kolla in deras hemsida:

https://www.taize.fr/sv

 

För frågor, kontakta:

Pauline Larsson (regionssamordnare Sthlm)

Tel: 073–0748608

Mejl: pauline.larsson@equmenia.se

 

Denna sida kommer att uppdateras allteftersom så håll utkik!