Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
8 september, 2021 08:00 - 12 september, 2021 17:00

Fjällvandringsretreat

 

Eventet är tyvärr INSTÄLLT pga. för få anmälda

Anmälan gör du här: länk

equmenia Väst och equmenia Svealand inbjuder Dig att delta i en retreatdag i Jämtlands fjällvärld!

”När tystnaden talar”

Kanske verkar det som en ovanlig kombination med retreat och fjällvandring, men vi tror att retreatens form går väl ihop med den meditativa vandringen och det enkla livet i fjäll och gammelskog, nya upptäckter bakom varje krön, utmaningarna när vindar och temperatur skiftar och ron när du får krypa in i ditt tält.  Detta kan ge oss både utsikt och insikt. Vandra gör vi tillsammans men i tystnaden och meditationen är du själv.

Upplägg:
Vi möts till ett förberedande möte där vi går igenom det praktiska inför vandringen. Onsdag förmiddag samlas vi vid Vallbo lappkapell till inledande samling för retreaten. Sedan vandrar i till första lägerplatsen vid foten av Anarisfjället. Två nätter vid Lunndörrstugorna där vi nyttjar dagem för vandring in i Lunndörrspasset. Sista natten tillbringar vi vid fattenfall längs Vålån för att vara tillbaka söndag den 12 vid Vallbo. Dagarna är i första hand en retreat där vandring, friheten och enkelheten i att bära sitt bohag på rygg, tillsammans hjälper oss att upptäcka både vår yttre och inre värld.

Vår retreat sträcker sig över fem dagar och fyra nätter. Tillräckligt långt för att hinna lyssna in annat än sin egen röst.

Vi följer den traditionella modellen för retreat med bibelord, tystnad och reflektion, men hinner också samtala med varandra om våra upplevelser under dagen.

Plats:
Vallbo och Vålådalens naturreservat. https://www.lansstyrelsen.se/jamtland/besoksmal/naturreservat/valadalen.html

Utrustning:
Vi utgår från att var och en ordnar med packning, utrustning och även mat. Man kan med fördel vara två om både tält och mat. Vi kommer att gå igenom lämplig utrustning vi förträff. Equmenia Region Väst tillhandahåller några fjälltält för uthyrning, detsamma gäller T-kök.

Behöver du låna ett Trangiakök för matlagning över dagen, så har vi några stycken att låna ut. Du köper själv in Tenol eller T-sprit som bränsle till dessa.

Dessutom:
Du behöver ha fyllt 18 år för att delta i retreaten och du behöver ha viss friluftsvana.

Vi har ett maxantal på 16 deltagare, det går bra att anmäla sig redan nu, men sista anmälan är 13:e augusti eller så länge det finns platser kvar.

Detta är en del i vår satsning för att möta unga vuxna, men vi har ingen åldersgräns uppåt utan ser gärna en blandad åldersgrupp.

Kostnad: Du betalar inget för själva retreaten, men står för din egen resa, mat och eventuella stugavgifter.

Anmälan:
länk