Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digital träff om Ledarpolicy och Belastningsregister

17 feb 18:30 - 21:00

Några av er föreningar har hört av sig till oss kring detta med belastningsregister och ledarpolicy. Hur ska man förhålla sig i sin lokala förening kring dessa frågor?

Scouterna har beslutat att alla ledare som finns inom scout ska ha ett utdrag från belastningsregister. Detta gör att man kanske även börjar fundera hur man ska förhålla sig till resten av sin ledargrupp.

Vi vill bjuda in din förening till en samling kring detta tema.

Att göra en ledarpolicy i sin förening har många olika infallsvinklar. Det kan handla om kommunens krav för er som ungdomsförening, de handlar om ert eget arbete, stadgar och församling.

Kvällen varvas med kortare föredragningspass som övergår till samtal och beroende på hur många vi är så delar vi också in i smågrupper under kvällens gång.

Vi kommer använda zoom och kommer finnas på plats 10 min innan start så koppla gärna upp dig strax före 18:30.

18:30
Välkommen och andakt

18:45
Att vara ledare i en trygg gemenskap – Equmenia. Magnus Sternegård, bitr generalsekreterare för Equmenia och författare av boken ”Led med ditt liv”

19:05
Samtal utifrån Magnus föredrag

19:25
Bensträckare

19:30
Equmenias Hållbarhetspolicy. Henric Götefelt, internationell koordinator. Henric arbetar också 50% för Equmeniakyrkan som samordnare kring projektplan fred, jämställdhet och klimat.

19:50
Samtal utifrån Henrics föredrag

20:10
Bensträckare

20:15
Vad ska man tänka på när man ska skapa en ledarpolicy? Hur går det till att göra ett utdrag ur belastningsregister? Anja Wändal, föreningsutvecklare region Svealand och Väst. Delar med sig av tips och idéer utifrån erfarenhet av möten med lokala föreningar.

20:30
samtal utifrån Anjas föredrag

20:45
Avrundning och bön

Vi hoppas denna kväll kan hjälpa och inspirera din förening i fortsatt arbete.

Anmälan och länk till mötet, maila:
anna.gustafsson@equmenia.se
eller anmäl dig via länk:
Anmälan

Equmenias Hållbarhetspolicy

Detaljer

Datum:
17 feb
Tid:
18:30 - 21:00
Evenemang Kategori: