Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
6 maj, 2023 10:00 - 19:00

Dansdag

Välkommen till en skön dansdag som Equmenia Öst och Shalom Mission anordnar för dig som är mellan 15-22 år.

Under dagen kommer du få ta del av både teoretisk och praktisk undervisning i hur dansen kan användas i tillbedjan och evangelisation. Danspassen kommer bestå av inslag från både street/jazz, modernt och improvisation/komposition. Vi utlovar både groove, glädje och gemenskap. Dagen avslutas med att filma det vi gjort och skapa en dansfilm som du kan ta med dig hem som inspiration och minne.


Program för dagen

Lördag 6 maj

10:00 Fika och presentation
11:00 Dansworkshop 1
12:15 Frukt och drickapaus
12:30 Dansworkshop 2
14:00 Lunch
15:00 Seminarium “Kreativt skapad”
16:00 Dansvideo inspelning
18:00 Middag och avslutande samling
19:00 Hemfärd


Praktisk information

När: Lördagen den 6 maj kl.10-19

Var: Vi börjar och avslutar dagen i Hamnkyrkan (Sjöfartsgatan 5) i Oskarshamn. Dans-workshopen kommer sedan att hållas i en närliggande danssal. Det finns bilparkering bredvid kyrkan. Buss- och tågstationen ligger i hamnen med 5 min promenadavstånd till kyrkan.

Ålder: För dig mellan 15-22 år

Pris: Dagen kostar 400 kr. Betalning sker på plats via swish eller kontant.

Anmälan: Maila din anmälan till matilda.borgemo@equmenia.se senast den 28 april. I din anmälan ska namn, ålder, ort och eventuella matallergier finnas med.

Medtag: Träningskläder och ombyte, vattenflaska, bibel och anteckningsmaterial. Till inspelningen av dansvideon behöver du dessutom ha svarta byxor, en färgglad tröja/t-shirt (utan stort tryck), samt en vit t-shirt

Övrigt: För dig som vill övernatta finns det möjlighet att bo i ett rum på Villa Shalom i Oskarshamn. Boendet kostar 100 kr per natt. Hör av dig till oss om du önskar att övernatta.

Affisch: Här finns en affisch som kan laddas ner och skrivas ut.
Affisch för dansdag 6 maj


Medverkande

Vi som håller i dagen är:

Ulrika Ekström

Ulrika (Ulli) Ekström en danslärare som har en stor passion för att använda sin dans för Gud. Hon är utbildad vid Danshögskolan i Stockholm, men har även studerat afrikansk dans i Tanzania och turnerat runt med dans i olika kyrkor i Europa. Under många år undervisade  hon på dansgymnasiet i Kalmar, men jobbar numera med dans och kreativa uttryck på Shaloms teambibelskola.

Matilda Borgemo är lärare i kreativa uttryckssätt på Shaloms teambibelskola och jobbar även med barn och unga i Equmenia. Matilda brinner för att unga människor ska få upptäcka och utveckla sina kreativa gåvor för Gud. Hon är utbildad dramapedagog och har under många år satt upp musikaler med barn och ungdomar. Matilda har även erfarenhet av att jobba med dans och drama som evangelisation.