Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Äventyrarhajk

21 - 23 apr
Equmenia
Väst
Scout

21-23 april blir det återigen hajk för Äventyrarscouter på Åsengården!

Följ med på Äventyrshajk på Åsengården!

Anmälan och planering
Varje patrull behöver ha med sig en egen ansvarig ledare och allt bygger på att patrullen tar hand om sin egen planering när det gäller utrustning och mat, medan programmet görs gemensamt med övriga deltagare och Scoutkommittén.
För att kunna arbeta smidigt och transparant med planeringen föreslår jag att vi sköter det på facebook. Vi har en sluten grupp som heter Hajk för äventyrsscouter på Åsengården.

Vill ni vara med på hajken? Skicka ett mail till adressen nedan med uppgifter vem som skall bjudas in så bjuder jag in till gruppen. Om du inte vill vara med på Facebook, så respekterar vi det och då vill jag också veta detta, så försöker vi med mail istället.
Adress för anmälan: scoutkommitten-equmenia-vast@googlegroups.com
Skriv kår, kontaktperson, kontaktuppgifter och uppskattat antal deltagare.

 

Boende och kostnad, är enklast möjliga. På Åsengården finns det 16 fasta vindskydd. I första hand använder vi dessa om ni inte föredrar tält som ni själva tar med. Fördelning av vindskydd gör vi vid ankomst, så att vi skapar lite gemenskap och håller ihop boendet.

Vid varje vindskydd finns det en eldstad där man kan laga mat, det är också möjligt att bygga en spis och matbord i t.ex en ”Värmlandsspis” med gårdens slanor. Ved finns att hämta i det stora vedförrådet, ta med yxa och såg för att kapa och hugga veden.

Toaletter finns på gården, likaså tvättrum. Dricksvatten hämtas i servicebyggnaden i anslutning till tvättrummen. Ta med en eller flera dunkar eftersom det är en bit mellan vindskydden och vattenposten.

Ni betalar övernattningskostnaden per deltagare. Hur mycket beror på om ni är medlemmar i föreningen Tre Gårdar eller inte. Handlar om cirka 30-40 kr/natt. Scoutkommittén står för den fasta bokningsavgiften. Åsengården är en lägergård som ägs av Tre Gårdar och innehåller allt man kan behöva för en lyckad hajk. Åsengården ligger i Vänga, cirka 8-9 km norr om Fristad, utefter Rv 42.

Aktiviteter.
På Åsengården finns en hel del möjligheter, kanske fler än man hinner med på en helg.

Dels finns det färdiga aktivitetsboxar med material och instruktioner, stora ytor för lek och spel och en Astrid´s Loge ifall det är dåligt väder. Vi har också möjlighet till en del hantverk, paddling och att pröva gårdens egna höghöjdsbana. Det bästa är ju om ni har önskemål, då vet vi vad vi kan satsa på att få till.

Naturligtvis är vi intresserade av vad ni kan bjuda på i form av utrustning t.ex kanoter och liknande och vilka aktiviteter ni kan ta med!

 

Programförslag

Fredagskvällen handlar mest om att landa på Åsengården, fixa kvällsmat, hugga ved och sedan en samling i logen för att träffa alla andra. Den här kvällen förbereder Jenny och Micke eventuell aktivitet och delar ut uppgifter till övriga ledare om det behövs. Vi ansvarar också för kvällens andakt.
Innan natten blir det ledarsamling med fika i huset, där vi kan stämma av helgens planering.

 

Lördagen börjar med frukost, en gemensam flagghissning och lek framför huset. I förmiddagspasset tänker vi just nu en gemensam aktivitet, eventuellt någon spårning/tävling där alla kan vara med. Efter lunch blir det mer valbara pass med sådant som deltagarna önskat innan. Det kan vara paddling, höghöjdsbana, hantverk eller något annat. Kanske går det att dela så att deltagarna kan välja två olika aktiviteter. Sedan är det dags för kvällsmat, lägerbål, andakt och sedan ser vi vad natten kan bjuda på..

 

Söndagen börjar med frukost, gemensam flagghissning och lek framför huset, för att sedan bli en vandringsgudstjänst i patrullerna. Det blir en del ceremonier och ritualer och leder fram till en gemensam avslutning. Därefter är det fritt för patrullerna att åka hem eller bli kvar. Man kan stanna och äta lunch, gå kamratbanan eller göra något annat.

 

I år finns Jenny Carlsson från scoutkommittén med, samt föreningsutvecklare Mikael Nilsson. Vi finns med för att hjälpa till med program och andakter bl.a. Vi kommer inte att hålla i allt, men vi hjälper till med tankar och delar upp de uppgifter som kan dyka upp.

 

Mycket välkomna att hänga en helg, tillsammans med andra äventyrsscouter från Equmenia Väst!

Mikael Nilsson föreningsutvecklare.

0707-10 61 72, mikael.nilsson@equmenia.se

 

 

 

Kontakt:

Equmenia Väst
0707106172

Plats:

Åsengården
Vänga
Fristad, 51392 Sverige